raluca turcan: in romania nu s-a construit nici un spital în 27 de ani. sunt de părere că de aici trebuie început!

spitalDeputatul Raluca Turcan e de parere ca nu trebuie să fii specialist în sistemul sanitar ca să realizezi că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Nu trebuie să fii nici doctor, nici asistentă, nici portar la secția de primiri urgențe.

„Fiecare dintre noi am trecut în ultimul timp printr-un spital, știm ce găsim acolo. Fiecare dintre noi am avut rude, prieteni, care au avut nevoie de suportul specialiștilor de aici. Vedem cu toții că suntem departe de a ne declara cât de cât mulțumiți de activitatea în ansamblul ei care se desfășoară aici. Nu cred că sunt de vină cei care se îngrijesc de sănătatea noastră. Am văzut în cazul asistentei din Sibiu. A decedat din cauză că nu a mai avut timp de propria sănătate, înecată pur și simplu într-un sistem care-și epuizează resursele umane. Ea s-a trecut ultima pe lista celor care cer însănătoșire și nu e corect. Sunt salarii mici, ispita ofertelor din străinătate e mare. Este o problemă imensă pentru cei care activează în sistem, dar trebuie să săpăm mai mult pentru a rezolva ceva pe termen lung. Nu cred că sunt de vină nici românii care cer servicii mai bune. Cei care-și plătesc taxele așteaptă ca sistemul sanitar să fie cel puțin la fel de prompt, așa cum au fost ei”, afirma Raluca Turcan.
„S-ar putea să-mi atrag antipatii, dar nu cred că este nici vina zecilor de miniștri care s-au scurs la cârma acestui minister. Nimeni nu poate clinti ceva din loc aici, fără să producă un cutremur. Totul trebuie reașezat pe o altă fundație și nici un ministru nu a avut susținerea, dar nici puterea de a reașeza totul pe alte baze. Nu mai trăim vremuri în care totul depinde de un singur om. Trebuie să contribuim cu toții. Din păcate, sunt de părere că la fel ca și în cazul infrastructurii, la fel ca și în cazul învățământului, și aici trebuie să ne implicăm cu toții și să cerem reformarea totală a sistemului. Un om nu poate face nimic, împreună putem produce viitorul pe care ni-l dorim. Nu s-a construit nici un spital în 27 de ani. Nu s-a schimbat nimic în baza sistemului de sănătate. Sunt de părere că de aici trebuie început”, mai spune presedintele PNL Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. M-AM SATURAT DE COMENTARIILE DOAMNEI TURCAN! HAI SA NE MAI UITAM SI IN OGLINDA SI IN TRECUT! CE AM FOST SI CE AM AJUNS SI MAI ALES CE AM FACUT SI PE CE AM LUAT BANII CONTRIBUABILILOR!