​ikea deschide al ii-lea magazin în românia. urmează braşov şi alte două oraşe

3​ikea deschide al ii-lea magazin în românia. urmează braşov şi alte două oraşe

Unul din cei importanți retailere de mobila din România a anunțat oficial că deschide un al doilea magazin în țara noastră în 2018. Acesta va fi tot în Bucureşti, dar IKEA a confirmat că urmează extinderea în țară, pe listă fiind Braşov, Cluj şi Timişoara.

Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni IKEA, care are momentan un singur magazin în România, în Bucureşti, a anunţat deschiderea unui al doilea magazin în Capitală, peste doi ani, anunta economica.net.
IKEA va deschide al doilea magazin din România în Bucureşti, la finalul anului 2018, a declarat, în conferinţă de presă, Stefan Vanoverbeke, Retail Manager pentru IKEA South East Europe. Investiţia în noul magazin, care va fi ampalasat în estul Capitalei, pe bulevardul Theodor Pallady, va fi de circa 80 de milioane de euro, care include şi terenul, potrivit oficialului IKEA.
Al doilea magazin Ikea din Bucureşti va fi cel mai mare din regiune, cu o suparafaţă construită de 36.000 de metri pătraţi. Cele 13,7 hectare pe Bulevardul Pallady, nr 57, cumpărate de la fondul de invesiţii Broad­hurst Investments, administrat de compania omului de afaceri Siminel Andrei, sunt un răspuns al companiei la o nevoie exprimată de foarte mult timp de cumpărătorii sătui să se înghesuie pe cei 26.000 de mp ai magazinului din Băneasa. Acest magazin este vizitat în fiecare an de peste 3 milioane de oameni.
Magazinul IKEA din Băneasa a înregistrat vânzări de circa 515 mil. lei în anul de catalog septembrie 2015-august 2016, în creştere de 21,2% faţă de anul de catalog precedent.
Aceasta este cea mai mare creştere înregistrată în România de la deschiderea magazinului, în martie 2007.

Magazine şi în afara Bucureştiului 
O creştere de 140% a fost înregistrată pe segmentul comenzilor online, cu aproape 104.000 de comenzi. Cele mai multe comenzi online au venit din Bucureşti, urmat de Cluj, Timisoara, Iasi şi Constanţa.
Retailerul suedez intenţionează ca, pe termen mediu, să deschidă alte magazine în România, în alte oraşe, şi are pe listă Timişoara, Braşov, şi Cluj Napoca. Potrivit declaraţiilor oficialului companiei, IKEA caută teren pentru magazine în aceste oraşe, şi speră să deschidă aici în anii 2020-2021.

Ultima oră

Comentariul meu