remember „colectiv” - o tragedie ce trebuia să zgâlțâie românia!

mesaje sibieni victime club colectiv (1)[Acum un an, la 31 octombrie], am luat foc la prima oră!

Toate tv-urile aveau un singur subiect de comentat.

Noaptea trecută, clubul bucureștean COLECTIV a ars, odată cu niște tineri rockeri, dintr-o mulțime care se distra de Mama Focului. Prețul a fost plătit cu artificiile aninate pe stâlpii fostei hale industriale.

ARTIFICII? ÎN SPAȚIU ÎNCHIS?

Da, joc de artificii în spațiul închis.

Cine a mai pomenit vreodată așa ceva?

Nobody knows.

Lume, lume, în România, în marea ei capitală, a fost posibil să fie aprinse artificii, într-un club de noapte!

Și de atâta distracție, au ars de vii tineri petrecăreți.

Cum a fost posibil ca 112 să nu răspundă și salvările să ajungă după numai o jumătate de oră?

Ei bine, a fost, pentru că la noi totul e posibil!

Aiasta nu se mai poate trece cu vederea, Doamne!

*

 La 24 de ore, după tragedie. Tinerii aceia n-au murit pentru că au vrut să se distreze într-o atmosferă incandescentă. Ei aleseseră deja un mod de viață, altul decât cel conform societății în care au trăit. „C o l e c t i v  H o l o c a u s t” va rămâne emblema tragică a tinerilor abuzați de o societate în care cu greu își găsesc locul. Și cum ar putea o societate aflată pe mâinile unor conducători lacomi după putere și averi, plagiatori obraznici, mitomani cu tupeu și impostori cinici, să le ofere ceva de „Doamne, ajută!”?

NOTĂ. Până aici, textul a apărut pe oradesibiu.ro, în 31 octombrie 2015, sub titlul O TRAGEDIE CE TREBUIE SĂ ZGÂLȚÂIE ROMÂNIA.

*

După un an de la tragedie. Nu mi se pare că România a fost zgâlțâită atât de tare, pentru ca tragedii precum cea din „Colectiv” să nu se mai întâmple. Continuăm să trăim în țara lui „las’ că merge și-așa”! Nu suntem mai bine pregătiți pentru situații de urgență decât acum un an. Am dovedit-o chiar noi, sibienii, în episodul uciderii ursului rătăcit în oraș. Nici căderea guvernului Ponta n-a fost o lecție pentru politicienii noștri că stilul glumeț-populist și arogant-oportunist nu poate însemna politică de stat. O dovedesc mesajele liderilor politici, unele belicoase, altele pamfletare, lipsite de viziune, cu puține zile înaintea campaniei electorale. Motiv pentru care nu cred că alegerile din decembrie vor însemna un pas spre o nouă politică, așa cum promitea președintele Johannis, în urmă cu doi ani. Curând  nu vom face pasul. Sau cât timp vor mai fi pe funcții înalte oameni depășiți de cerințele realităților de azi-mâine. SAU CÂT TIMP SOCIETATEA CIVILĂ VA RĂMÂNE INDIFERENTĂ…

Ultima oră

Comentariul meu