acțiune salvamont: turistă accidentată adusă vie din munții făgărașului


O turistă din Marea Britanie s-a accidentat sâmbătă în Munții Făgărașului, pe un traseu marcat între Vârful Moldoveanu și valea Viștea Mare. La apelul primit la 112 au acționat imediat jandarmii montani din Sâmbăta de Sus și salvamontiștii din orașul Victoria.

Aceștia au plecat de urgență sâmbătă seara într-o misiune de căutare-salvare a unei turiste din Londra care s-a accidentat în Masivul Făgăraș, portrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea, citat de agerpress.ro

„În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, sâmbătă la ora 16.00, jandarmii montani și salvamontiștii au fost alertați despre accidentarea unei turiste în Masivul Făgăraș, în timp ce se afla pe un traseu marcat între Vârful Moldoveanu și valea Viștea Mare”, precizează purtătorul de cuvânt.

Imediat echipele de căutare-salvare s-au deplasat spre turista accidentată cu mijloace de transport 4×4 cât de mult a fost posibil, pentru scurtarea timpului de intervenție, ulterior continuând pe jos până la victimă. La ora 20.30 salvatorii au ajuns la victima S.M.E, de 25 de ani cu domiciliul în Londra, căreia i-au acordat primul ajutor după care au început coborârea acesteia, dar și a turistului J.L de 26 de ani din Scoția, care o însoțea.

Aproape de ora 23.00 turista a fost predată echipajului SMURD care o aștepta la baza muntelui și care a transportat-o la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov pentru îngrijiri de specialitate, tânăra având mai multe lovituri în zona capului. Misiunea jandarmilor montani și a salvamontiștilor a durat mai bine de patru ore datorită condițiilor meteo nefavorabile și a traseului montan accidentat și greu de străbătut pe timp de noapte.

Ultima oră

Comentariul meu