video – astrid fodor: ”suntem în pericol să nu putem finanța evenimentele culturale și sportive din perioada martie – iunie 2017”

fodor-in-centruPrimarul Sibiului, Astrid Fodor, este extrem de îngrijorată legat de ceea ce se va întâmpla cu aprobarea bugetului de stat pentru anul viitor. Fodor spune că din această cauză evenimentele culturale și sportive din martie-aprilie-mai și chiar și iunie 2017, nu vor putea fi finanțate pe agenda primăriei.

Faptul că alegerile parlamentare au fost programate pentru 11 decembrie, îngrijorează foarte tare pe cei din administrația locală sibiană. Primarul Astrid Fodor crede că alegerea unui nou Guvern abia în prima parte a anului viitor, va duce la un blocaj financiar de ce va răsfrânge inevitabil asupra evenimentelor culturale care ar trebui să fie cofinanțate de cosiliul local. Vorbim de cele programate în perioada martie – iunie 2017. ”Înseamnă o întârziere a investițiilor pentru că nu putem să demarăm anumite proceduri dacă nu avem buget. (..) Suntem blocați. Dacă vorbim de agenda culturală și sportivă putem să uităm evenimentele din prima parte a anului. Dacă noi vom aproba bugetul numai în martie, vă dați seama că mai durează ceva, până se depun, se selectează și aprobă consliului local. S-ar putea să ne trezim că în luna mai și Doamne Ferește și în luna iunie, fără evenimente culturale și sportive care pot fi cofinanțate. Ar fi foarte păcat pentru că aceste evenimente dau farmecul Sibiului și atrag turiștii și vom fi în pericol să ne transformăm într-un oraș în care nu se întâmplă mai nimic. (..) Și aici se încadrează și Festivalul Internțional de Teatru. Deci numai efecte negative ar fi dacă nu se aprobă bugetul de stat în timp util. (..) Dacă alegerile sunt în decembrie, există clar un pericol să intrăm cu aprobarea bugetului undeva în luna martie a anului 2017”, este de păere Astrid Fodor.
Urmăriți declarația dată marți în conferinaț de presă de la FDGR, în playerul de mai jos, la minutul 5.00.

Ultima oră

Comentariul meu