Cum se implică consilierii judeţeni sibieni pentru atragerea copiilor spre educaţie. Prima acțiune concretă

vlad-vasiuÎn luna octombrie Consiliul Judeţean Sibiu sprijină logistic acţiunea de sponsorizare „Rechizite pentru fiecare copil în grădiniţă” prin distribuirea celor 1200 de bonuri valorice pentru rechizite oferite unităţilor de învăţământ care şcolarizează copii eligibili să beneficieze de Legea 248/2015 „Fiecare copil în grădiniţă” privind stimularea participării in învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Un număr de 61 de primării au comunicat Consiliului Judeţean că în localităţile lor sunt şcolarizaţi copii eligibili pentru a beneficia de Legea 248/2015 conform veniturilor. Consilierii judeţeni Vlad Vasiu, Laszlo Mihucz, Christine Manta-Klemens şi Constantin Oprean şi-au asumat fiecare distribuirea bonurilor într-un număr de localităţi.
„Salut implicarea consilerilor județeni din Comisia pentru cultură, învățământ, tineret și sport, întrucât acţiunea e menită să contribuie la atragerea mai multor copii din familii defavorizate spre educație, iar pe termen lung la reducerea ratei analfabetismului si abandonului școlar. În acest fel facem un pas pentru îndeplinirea obiectivului Creşterea gradului de participare la educaţie, reducerea abandonului şcolar prin derularea de programe de sprijin din Strategia de dezvoltare a Judeţului Sibiu în perioada 2012-2020, aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 234/2012.” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Consilierul Judeţean Vlad Vasiu, președintele Comisiei pentru cultură, învățământ, tineret și sport: „Un copil care merge la grădiniță se va descurca mai bine la școală si are mai multe șanse să nu devină mai târziu asistat social. În plus, acţiunea ne-a dat ocazia să ne familiarizăm la faţa locului cu problemele comunităților locale”.
Bonurile au fost distribuite in proporție de 70% și acțiunea se va încheia până la finalul lunii. În zilele următoare vor avea loc deplasările în zona de nord a județului: Dumbrăveni și localitățile din jur. Alte 1200 de bonuri valorice vor fi puse la dispoziția educatorilor în a doua jumătate a anului școlar, pentru ca ei să aibă resursele și materialele necesare pentru activități educative de calitate, care să stimuleze frecvența zilnică a copiilor, astfel ca ei să ajungă de mici să iubească învățătura.

Ultima oră

Comentariul meu