FOTO – Revoltă pe strada Bihorului din Sibiu din cauza unei platforme pentru colectarea deșeurilor. Ce spune Primăria

lucrari-bihoruluiMai mulți locuitori de pe strada Bihorului din cartierul Ștrand, s-au revoltat la mijlocul acestei luni, pentru că primăria Sibiu vrea să amenajeze o platformă pentru colectare de deșeuri, într-o zonă unde este necesară distrugerea spațiului verde și a faunei.

Municipalitatea sibiană a decis să amenajeze o platformă pentru colectarea de deșeuri pe strada Bihorului, la numărul 8. Locatarii s-au revoltat și spun că prin lucrările efectuate acolo se distruge zona verde. ”Suntem revoltați pentru că se distruge spațiul verde. Nu e normal să se întâmple așa ceva. Sutem mai multe familii nemulțumite de acest lucru”, ne-a declarat un locatar din zonă. Oamenii au trimis și fotografii din care se observă că într-adevăr zona verde este afectată de acele lucrări. Primăria a sistat deocamdată lucrările respective. ”Cartierul Ștrand este foarte dens populat, cu clădirile de blocuri foarte apropiate unele de celelalte și tocmai de aceea stabilirea locațiilor pentru platformele de colectare a deșeurilor a fost dificilă. Locația de pe strada Bihorului este singura posibilă în zona respectivă. Aceste aspecte au fost explicate și cetățenilor nemulțumiți. Li s-a explicat de asemenea că datorită colectării selective, tipurilor noi de pubele și frecvenței de ridicare, gestionarea deșeurilor se poate realiza civilizat, fără ca platformele să mai reprezinte un disconfort în zona unde sunt amplasate. Până la rezolvarea situației, lucrările s-au sistat în această locație”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt la Primăria Sibiu. lucrari-bihorului-foto-2
”Subliniem că noul sistem de gestionare a deșeurilor va înseamna un număr mai mare de puncte de colectare față de cele existente în prezent și deci lucrările de amenajare a acestor platforme vor continua”, a mai adăugat aceasta.

Ultima oră

Comentariul meu