exclusiv - cel mai frumos eveniment de sărbători în oraș, nu se mai ține. adio sibiu lights & more
Credit Foto: Sebastian Marcovici

credit foto: sebastian marcovici

Sibienii și turiștii care și-au făcut un obicei în a merge pe bulevardul Nicolae Bălcescu ca să admire superbele structuri luminoase de pe pietonală, primesc o veste tristă. Organizatorii Sibiu Lights & More nu vor mai aduce ”MAGIA” de sărbători în această iarnă.

Trei ani la rând pietonala de pe Bălcescu a devenit locul favorit pentru promenadă în preajma sărbătorilor de iarnă. Toată lumea a putut ca aproape o lună de zile să admire castelul de lumini sau catedrala luminoasă după cum îi spuneau alții. Fotografiile cu structura luminoasă amplasată în zona centrală a Sibiului au făcut înconjurul internetului în fiecare iarnă din 2013 încoace. Cupola luminoasă înaltă de 12 metri în care se puteau urmări și concerte tematice, completa perfect evenimentul denumit generic ”Sibiu Lights & More”.

sibiul devine magic începând de vineri seară. foto: sebastian marcovici

Din păcate toate aceste lucruri nu vor mai transforma Sibiul într-un loc ca în basme. ”Magia” cu care ne-am obișnuit cu toții, nu ne va încânta privirile de sărbătorile care mai au puțin și ne bat la ușă. Organizatorii evenimentului spun că structura luminoasă nu va mai fi amplasată pe Bălcescu și au informat oficial și Primăria Sibiu. ”Evenimentul a primit o finanțare sensibil mai mică pe agenda culturală și ne aflăm în imposibilitatea de a îl organiza la același nivel calitativ ca și în anii trecuți. De aceea pentru că nu vrem să facem ceva doar ca să fie făcut, am decis decis să luăm o pauză, cel puțin anul acesta”, a explicat pentru Ora de Sibiu, Sandra Dragoman, organizatoare Sibiu Lights & More.
VEZI AICI GALERIE FOTO ȘI IMAGINI VIDEO DE LA EDIȚIA DE ANUL TRECUT
Poate revin la anul
Primăria Sibiu a alocat suma de 150.000 de lei pentru evenimentul care anul trecut a durat 20 de zile, în condițiile în care în 2015, același eveniment primise o finanțare de 250.000 de lei. Organizatorii spun că vor depune proiectul pentru finanțare și anul viitor. sibiu lights”Noi ne dorim ca acest proiect să se deruleze în Sibiu. Avem exclusivitate pentru România și nu vrem să îl mutăm în alt oraș. De aceea vom depune dosarul pentru acordarea unei finanțări pe agenda culturală și în 2017, iar dacă proiectul va fi finațat în așa fel încât să ne permitem să îl organizăm în condiții bune, desigur că îl vom reactiva”, a mai explicat Sandra Dragoman.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. de ce nu ati publicat comentariul anterior? :)) pt ca nu era favorabil pentru rahatul ala de aranjament facut pe sute de mii de euro din banii fraierilor care platesc taxe si impozite? 🙂