tursib scumpește biletele și abonamentele începând de la 1 noiembrie. iată noile tarife

autobuz-tursibSocietatea locală de transport în comun, SC Tursib SA, a decis să majoreze prețurile la bilete și abonamente începând cu 1 noiembrie. Prețul unui bilet crește de la 1,5 la 2 lei per călătorie.

Consilierii locali vor aproba cel mai probabil joi o hotărâre de Consiliu Local prin care tarifele practicate la bilete și abomente pentru transportul în comun din Sibiu, se vor majora cu începere de la 1 noiembrie 2016.
Proiectul de hotărâre prevede ca un bilet de o călătorie să coste 2 lei în loc de 1,5 lei, iar abonamentul pentru o lună va costa 65 de lei în loc de 50 de lei, cât este în prezent. Și abonamentele pe 15 zile vor costa mai mult. Prețul crește de la 30 la 34 de lei.
Tursib motivează această solicitare prin faptul că tarifele sunt nemodificate din 2007 și că este nevoie de o creștere salarială, societatea confruntându-se în prezent cu o acută criză de personal.

Ultima oră

Participă la discuție

10 Commentarii

  1. Mai mare porcarie nu se putea face de catre tursibsibiu.Nu am ce comenta dar este foarte mult o diferenta de 15 ron la un abonament lunar sau scumpirea unui bilet cu 0,50 ron de la 1,50–la –2– ron.Nu stiu daca diferenta de scumpire intra in buziunare;le angajatilor ar fi bine dar sa lasam minciunile deoparte as dori sa stiu care este salriul directorului ca salariile noastre cam lasa de dorit.Ce sa facem –89– falsa revolutie a criminalului de ILIESCU nu ne-a adus decat mizerie sartacie si nu in ultimul rand politica romaniei este sa furam cat de mult amdica la ordinul milionelor de euro si nu LEI romanesti Politica este hotia romaniei iar din acerasta hotie face parte sistemul din romania .Noi cetatenii care traim de peste -25–ani in saracie nu avem decat sa va multumim si poate vba mai ganditi sa mai ciupiti cate -o,5o-ron cam in fiecare an ca sa umpleti buzunarele mafiotilor.Va multumum.

  2. Dupa ce sunt conditiile care sunt, dupa ce am vazut oameni bruscati de catre controlori pe cand boschetarii sunt lasati in pace, dupa ce pensionarii se plimba pe gratis si ocupa jumatate de autobuz , cea mai buna solutie este scumpirea biletelor :)))) . Felicitariile mele Tursib…

    In orasele civilizate abonamentele sunt gratuite pentru studenti si elevi, nu pentru pensionari…

  3. Ce-ar fi ca Tursibul sa taxeze calatorii in varsta care se plimba toata ziua cu autobuzul in dorul lelii si sa ne mai lase in pace pe noi restul… O calatorie cu 1,5 lei, dus intors 3 lei, in conditiile in care sunt trasee pe care circul doua autobuze pe ora, si alea cand vin sunt ticsite de oameni, asta daca mai vin… iar cand iesi de acolo esti ca de sub pat, calcat pe picioare, cu hainele sjfonate sau chiar agatate, rupte pentru ca-s unii de cara copaci si sacose cu branza prin autobuz, sa nu mai vorbim de mirosurile” minunate” pe care le intalnesti in autobuz, da bine Tursibul nu-i poate spala asta e o alta problema care tine de educatie… sau de lipsa ei. Insa ceea ce poate face Tursibul e sa-si instruiasca oamenii sa aplice regulile in mod egal. Nu o data s-a intamplat ca tigani sau oameni foarte murdari sa fie trecuti cu vederea la controlul vatmanilor, nu tu cerut bilete, nu tu intrbat de sanatate/dat jos din autobuz, nimic, pur si simplu au trecut pe langa ei ca si cum ar fi fost aia sefi la Tursib si nu indraznea nimeni sa-i deranjeze, pentru ca vatmanii agresau o copila de clasele 5-8 care plangea in hohote ca-si uitase abonamentul acasa, sau alte situatii penibile de genul asta.

  4. Daca autobuzele vor veni mai des pe trasee sunt de acord ! 30% marire a costului biletului inseamna ca vom avea mai multe autobuze pe trasee, mai dese ca si orar , poate se reduce si traficul din oras !

  5. Mi se pare normal să nu existe personal în firma TurSib, deoarece cine ar dori să lucreze sau să conducă un asemenea autobuz învechit. Primăria primește anual fonduri pentru oraș , unde se duc acei bani? Cred că stim fiecare că locul lor e în buzunarul conducătorilor. Suntem o țară unde activitatea principală este furatul. Am ajuns să ne furam propria țară, și ne mai mirăm că se întâmplă atâtea lucruri în lume. Profitați de noi, de locuitori ai acestui oraș, profitați de nevoia noastră de a ne deplasa la locul de muncă, la școală, la facultate. Oferiti-ne condiții, dacă pretul va crește.
    P.S. Si eu doresc să cumăr 1095 de bilete să-mi ajungă si mie 3 ani până termin studiile.

  6. Cred ca nu sunt printre putinii care gandesc asa….zic si eu, in deunazi gandeam cu voce tare ca normal ar fi pentru copiii/adolescentii sibieni sa li se acorde gratuitate pe transportul public local (mai bine lor decat altor categorii de calatori…), apoi intelegeam si eu modificarea tarifelor la transport pentru cetateni.

  7. Dupa ce ca nu avem conditii iar autobuzele tind sa intarzie sau sa nu mai vina deloc, se maresc si preturile. Haha. Ce oameni amuzanti