Spectacol automobilistic pe circuitul din spatele Bazei Pompierul din Ștrand

dacia-raliuEtapa a treia a Campionatului Național de Slalom Paralel va avea loc la Sibiu. Concurenți din toate colțurile țării sunt așteptați să ia startul la ultima etapă din sezonul competițional 2016. Printre piloții participanți se regăsesc și elevii școlii de pilotaj a lui Vali Porcisteanu, fost campion național de raliuri.

Publicul este invitat să ia parte la această etapă în data de 5 Noiembrie 2016, începând cu ora 10:00 pe circuitul din Ștrand, în spatele bazei “Pompierul”. Sub organizarea ACS Pro Drive Sibiu, etapa a treia reunește concurenți de toate vârstele, veniți din întreaga țară pentru a câștiga titlul de Campion Național. Pe circuitul din Ștrand au făcut primii pași spre Campionatul Național de Raliuri mulți piloți cunoscuți, precum Raul Badiu, Octavian Tirnovean, Simone Tempestini, Florin Tincescu, Bogdan Rogoz și mulți alții. Înainte de ultima etapă a acestui sezon, podiumul Clasamentului Open îi are pe Mihai Pleșa pe primul loc cu un punctaj cumulat de 37 puncte, urmat de juniorul de doar 16 ani, Leontin Iocsak, pe loc secund cu 32 puncte și Paul Silaghi pe locul trei ce a cumulat 28 puncte. Urmați de ei vin Constantin Tudose, David Tarța și Jean Tatu Jr., fiecare având 23 puncte. Dănuț Budai are 20 puncte cumulate doar prin prezența la cea de-a doua etapă (si care se anunta ca un real pretendent la locul I de la Open in aceasta ultima etapa), urmat apoi de Cătălin Preda cu 19 puncte. Prezența feminină la acest campionat este marcată de tânără Natalia Iocsak ce a strâns de-a lungul campionatului un total de 15 puncte. Cristi Șugar închide clasamentul primilor 10 concurenți cu 9 puncte la egalitate cu Nicolae Tatu. Nici Sebi Ciuntu nu s-a lăsat mai prejos, cumulând 8 puncte la prima etapa a campionatului, urmat de Moldovan Sorin (7 puncte), Sandor Domokos, Duma Bogdan (6 puncte fiecare) și Bogdan Gligor (5 puncte).
Concurenții își dispută lupta pe circuit nu doar pentru clasamentul general (Open), ci și pe clasele specifice fiecăruia. Piloții cu vârsta sub 18 ani concurează pentru un loc în clasamentul Juniori, Seniorii , in functie de capacitatea motorului, pot opta pentru una din următoarele clase: Clasa 2 (1400-1600 cmc), Clasa 3 (1600-2000 cmc), Clasa 4 (peste 2000 cmc). La fiecare început de etapă mașinile de concurs și echipamentul concurenților sunt verificate de către comisia tehnica, pentru a îndeplini condițiile de siguranță, atât pentru concurenți cât și pentru oficiali și public.

Clasamentul pe clase este urmatorul:
Clasament Juniori
1. Leontin Iocsak – 37 puncte
2. David Tarta – 35 puncte
3. Constantin Tudose – 32 puncte
4. Natalia Iocsak – 25 puncte
5. Sebi Ciuntu – 13 puncte
6. Duma Bogdan – 12 puncte
7. Sandor Domokos – 11 puncte
Clasa 2
1. Jean Tatu Jr. – 28 puncte
2. Danut Budai – 15 puncte
3. Cristi Sugar – 13 puncte
4. Nicolae Tatu – 12 puncte
Clasa 3
1. Mihai Plesa – 34 puncte
2. Paul Silaghi – 30 puncte
3. Catalin Preda – 26 puncte
4. Moldovan Sorin – 12 puncte
5. Bogdan Gligor
Orice absenta (sau abandon) la aceasta etapa va afecta pozitiile clasamentului/pilotilor. La aceasta etapa aveti ocazia de a-l urmari pe Campionul National Absolut din 2012, Vali Porcisteanu, care va evolua, in afara concursului, pe al sau Mitsubishi Lancer Evo. Vali va fi si profesor/instructor pentru Costi Tudose, Cristi Sugar si Bogdan Duma. La clasa 2 seniori vom avea doua prezente inedited in acest an: nepotul Jean Tatu junior si bunicul Nicolae Tatu.

Retrospectiva etrapei a doua
Cea de-a doua etapă de CNSP din cadrul Federației Române de Automobilism a fost organizată pentru a doua oară anul acesta tot de Clubul Sportiv Pro Drive Sibiu, și a reunit la start piloții din cadrul a trei clase. În sprijinul etapei a mai venit și familia Tatu cu piloții ei din trei generații. Nepotul Jean Tatu junior și bunicul Nicolae Tatu ca și concurenți la clasa 2, iar binecunoscutul pilot CNRD Jean Tatu (fiul lui Nicolae și tatăl lui Jean junior) implicat în susținerea desfășurării etapei. Alături de piloții direct participant la etapă am mai remarcat în parcul de service și pe alți foști piloți participanți la acest campionat: fostul campion național absolut Vali Porcisteanu alături de elevii săi Constantin Tudose și Bogdan Duma, Octavian Tirnovean, fost multiplu campion la slalom, Nelu Rogoz, venit special pentru a sprijini pe tânărul pilot senior nelicențiat Cristi Cojocariu, Alin Troanca și Luci Barna, sau Andrei Hicea venit special pentru a-l sprijini pe prietenul său Daniel Sorin Moldovan. De această data a reușit să se prezinte la startul etapei și pilotul CNR Dănuț Budai, unul dintre piloții foarte talentați ridicați din acest campionat, și care “a făcut legea” la această etapă. Prima rundă de concurs, în care confruntarea dintre piloți se face indiferent de clase și vârste, a scos în evidență implicarea tinerilor piloți junior în lupta la vârf, dintre care Leontin Iocsak (16 ani), reconfirmă valoarea deosebită prestată și la etapa precedentă, reușind să ocupe la final locul trei la Open, după mult mai experimentații Dănuț Budai și Mihai Pleșa . Și juniorii David Tarța (13 ani) și Constantin Tudose au avut prestații deosebite în cadrul acestei runde. La această clasă și-a făcut debutul și pilotul de doar 10 ani Bogdan Duma (participant și la etapele de Rallycross din Ungaria, Slovacia și Austria), elev al lui Vali Porcisteanu, a cărui prestație îi întrevede un viitor deosebit.

Ultima oră

Comentariul meu