FOTO - Primăria contrazice piețarii de la Piața Cibin. Nu au voie să își parcheze microbuzele în parcarea PIM

microbuze-2Faptul că zeci de microbuze stau parcare și zile la rând în parcarea de viziavi de piața Cibin, contravine hotărârilor Consiliului Local. Piețarii au o parcare exclusiv amenajată pentru ei, pe strada Malului, dar nu o folosesc aproape deloc. Majoritatea s-au conformat după publicarea articolului pe site-ul nostru.

Ora de Sibiu a prezentat în 14 octombrie dovezi clare legate de abuzul comercianților din Piața Cibin, care în loc să folosească parcarea special amenajată de primărie pentru microbuzele de marcă, își lasă mașinile parcate și zile la rând în parcare pentru clienți, respectiv cea din față de la PIM (foto sus).
Primăria Sibiu spune că piețarii nu au voie să își parcheze microbuzele în parcarea respectivă și că în 2014 s-a dat și o hotărâre de Consiliu Local, decizie care reglementează această situație. ”Conform regulamentului aprobat prin HCL 183/2014 parcarea autoutilitarelor este permisă în zona pieței agro-alimentare doar între orele 5 și 8 dimineața și între orele 20 și 24, pentru aprovizionare. Parcarea vehiculelor de marfă pentru o durată mai lungă este posibilă în parcarea special amenajată pe strada Malului, tariful fiind de 15 lei/lună. Parcarea dispune de 50 de locuri pentru autoutilitare și alte 20 de locuri pentru autovehicule, scopul amenajării acesteia fiind acela de a elibera zona pieței agro-alimentare de mașinile de marfă, permițând astfel cetățenilor să parcheze aici pe termen scurt, pentru cumpărături”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sibiu, remis către Ora de Sibiu.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – FOTO ”Bizonii” de la Piața Cibin. ”Piețarii” au acaparat parcarea din față de la PIM
S-au conformat. Cel puțin deocamdată
Reporterii Ora de Sibiu au filmat și fotografiat microbuzele comercianților, parcate în trei zile diferite în parcarea de la PIM. Am încercat să stăm de vorbă cu aceștia, iar o parte dintre ei s-au arătat deranjați de ”îndrăzneala” de a le atrage atenția că săvârșesc un abuz. După publicarea articolului pe Ora de Sibiu, cel de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public au efectuat mai multe controale prin care i-au ”premiat” cu amenzi pe cei ce nu respectă deciziile Consiliului Local. ”De la începutul anului până în prezent Serviciul de Administrare a Domeniului Public a aplicat 718 amenzi pentru parcare neregulamentară în spațiile din jurul pieței agro-alimentare. Amenzile au fost aplicate în spațiile din jurul Pieței Cibin, strada Măsarilor, Morilor, Dârstelor, Malului și parcarea PIM. Aceste parcări au fost declarate spații de parcare cu timp limitat la 2 ore, aplicându-se amendă la depășirea timpului”, explică Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.  parcare-pim-piata-cibinÎn fotografia de mai sus, făcută în 24 octombrie, ora 15.10, se observă că majoritatea piețarilor s-au conformat și nu își mai parchează microbuzele în față la PIM. Mai sunt totuși câțiva care continuă să își lase mașinile tot aici.

Ultima oră

Comentariul meu