foto - pompierii și medicii smurd-ului predau lecții copiilor din școlile și liceele din sibiu

pompieri-smurd-scoalaCadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru” al judeţului Sibiu au organizat și desfășurat lecţii de informare preventivă, despre situaţii de urgenţă, în unități de învățământ din județul Sibiu.

În această săptămână, pompierii însoțiți de tehnică și mijloace de intervenție, au fost prezenți la Colegiul Agricol „D.P.Barcianu”, Colegiul Economic „G. Barițiu”, Liceul Teoretic „C.Noica”, Colegiul Național „Samuel von Brukebthal”, Liceul de Artă și Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu.
Pe timpul lecţiilor desfășurate de către pompieri, elevii au primit informaţii despre situaţiile de urgenţă ce se pot manifesta la nivelul judeţului nostru, au vizionat filmuleţe educative cu modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă şi au primit de la pompieri pliante cu reguli de comportare în aceste cazuri.
Pompierii au verificat modul de reacţie al elevilor și cadrelor didactice la semnalul de alarmă în caz de incendiu. Sub privirile pompierilor, la auzul semnalelor soneriei electrice, cadrele didactice împreună cu elevii, au părăsit sălile claselor în care îşi desfăşoară activitatea şi s-au deplasat în pas vioi, la locul de adunare stabilit. În cel mai scurt timp, toţi elevii au evacuat clădirea şi s-au adunat în locul stabilit de cadrele didactice. Odată cu desfăşurarea exerciţiilor de evacuare, elevii au reţinut că în cazul producerii unui incendiu într-o clădire, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să se autoevacueze. descarcerare-sibiu
Activităţile desfăşurate de pompieri în unităţile de învăţământ vor continua pe toată durata desfăşurării activităţii şcolare, având ca scop reducerea numărului de victime din rândul copiilor, ca urmare a incendiilor, dar şi de formare a unui comportament preventiv adecvat în rândul acestora. Totodată, se urmărește informarea, conștientizarea și antrenarea  elevilor și cadrelor didactice privind modul de comportare în situații de urgență.

Ultima oră

Comentariul meu