trenuri oprite în gări între mediaș și copșa mică. s-au găsit din nou bombe neexplodate
Foto Arhivă

proiectileCirculația trenurilor între Copșa Mică și Mediaș a fost sistată joi în jurul orei 14.30 din cauza faptului că la kilometrul feroviar 345+700 au fost găsite în apropiere mai multe proiectile neexplodate. Traficul feroviar s-a reluat după aproximativ două ore, în jurul orei 16.40.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Sibiu, circulația trenurilor este oprită pe magistrala 300, între stațiile Mediaș și Copșa Mică, la kilometrul feroviar 345+700, din motive de siguranță. Conform informațiilor primite de la Seția Regională de Poliție Transporturi Brașov, în timpul desfășurării unor lucrări la infrastructură feroviară, a fost găsită muniție neexplodată. Circulația trenurilor va fi reluată după ridicarea muniției de către specialiștii IGSU. Amintim că, în urmă cu două zile, în zonă a mai fost găsită muniție.

Nouă bombe de câte 150 de kilograme ridicate de pirotehniști
În urma cercetărilor amănunțite a zonei în care s-a desfășurat intervenția de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a identificat, descoperit și ridicat nouă bombe de aviație, cu o greutate de aproximativ 150 kg fiecare, care provin, cel mai probabil, din timpul conflictelor armate. ”Traficul feroviar a fost reluat imediat după ce pirotehnicienii au ridicat  muniția. Misiunea s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță, prin izolarea zonei în care s-a desfășurat intervenția. Având în vedere cantitatea mare de muniție descoperită, în sprijinul ISU Sibiu a intervenit și echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba”, spun cei de la ISU Sibiu. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu