update – traficul feroviar s-a reluat între mediaș și copșa mică. s-au găsit obuze neexplodate

trecere calea ferataTraficul feroviar pe magistrala 300 este închis în județul Sibiu, între localitățile Copșa Mică și Mediaș, după ce au fost găsite mai multe obuze neexplodate în apropiere de calea ferată.

UPDATE – ORA 15.32 S-a reluat traficul
Traficul feroviar s-a reluat la parametrii normali între Copșa Mică și Mediaș.

Știrea inițială
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația feroviară pe magistrala de cale ferată 300 este oprită între localitățile sibiene Mediaș și Copșa Mică.
Măsura a fost luată de autorități după ce, în zona localității sibiene Târnava, aproape de calea ferată, au fost găsite (în timpul unor lucrări de întreținere la infrastructura feroviară) mai multe obuze neexplodate. Din acest motiv, trenul InterRegio 1745 București — Satu Mare și-a întrerupt deocamdată deplasarea, fiind oprit în stația Mediaș. ”Pirotehnicienii din cadrul ISU Sibiu intervin pentru identificarea a trei elemente de muniție (bombe de aviație), ridicarea acestora în condiții de siguranță, conform prevederilor legale și cercetarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată. Elementele de muniție au fost descoperite de către muncitorii care efectuau săpături în zona respectivă. Tot ei au apelat 112 informând despre prezența unor elemente de muniție. Având în vedere că misiunea se desfășoară în apropierea căii ferate, circulația feroviară a fost oprită, urmând să fie reluată în scurt timp”, spune Ramona Nistor, de la ISU Sibiu.

Foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu