magic sibiu a pierdut primul meci din liga 1. cu echipa a ii-a de la csu

magic-sibiuMagic Sibiu a debutat duminică seara în Liga I de Baschet Masculin și deși nu a reușit să câștige partida cu BC CSU 2 Sibiu, formația antrenată de Bogdan Spînu a oferit un joc promițător. La finele celor 40 de minute regulamentare de joc, oaspeții s-au impus cu 90-81.

Magic Sibiu a avut parte de o surpriză frumoasă la debutul în Liga 1, echipa  fiind încurajată de o sală plină. De altfel, în startul partidei, trupa CPO, venită special în sala CȘȘ Sibiu pentru a o susține pe Magic Sibiu, a intonat imnul național al României, copiii ținând și tricolorul în mâini.
Baschetbaliștii lui Magic Sibiu au început bine partida și au fost cât pe ce să își adjudece primul sfert. Oaspeții au pus însă cu trei puncte mai mult pe tabelă și au câștigat primul act cu 19-22. În secvența a doua, jucătorii conduși de pe banca tehnică de antrenorul secund Alexandru Kovacs au reușit să se desprindă la 18 lungimi, scorul înainte de pauza mare fiind 36-54. Magic Sibiu a reușit un joc mai bun după pauză, sfertul trei terminându-se la egalitate, 19-19. Jucătorii lui Magic Sibiu au continuat în forță și au redus semnificativ din deficit, diferența de pe tabelă fiind de 9 puncte la finalul partidei. Scorul pe sferturi a fost următorul: 19-22, 17-32, 19-19, 26-17.
La finele partidei, antrenorul lui Magic Sibiu, Bogdan Spînu s-a declarat mulțumit de evoluția baschetbaliștilor săi, mulți dintre ei aflați la prima experiență în Liga 1.
„Lumea a văzut un meci de angajament, ambele echipe s-au dăruit pe teren. Personal, sunt mulțumit că după o lună și jumătate de muncă s-au văzut relațiile de joc destul de bine conturate și mai ales efortul depus în apărare. Sunt mulțumit și văd un drum ascendent în traiectoria echipei”, a spus antrenorul lui ACS Magic Sibiu, Bogdan Spînu.
Și antrenorul principal al celor de la BC CSU Sibiu și BC CSU 2 Sibiu, Dan Fleșeriu, a vorbit despre partida de aseară, acesta fiind cel care, în anul 2006, a pus bazele  Magic Sibiu.
„E foarte bine că mai este o echipă în Sibiu. Poate să fie formația din care să putem selecta jucători și pentru echipa din Liga Națională. Sper să aibă putere financiară și  să devină o echipă importantă din Liga 1. Se vede că sunt la început, a fost pentru ei primul meci oficial, sper ca de acum încolo să progreseze. Arată potențial și dacă se pregătesc serios, mai ales cei tineri, probabil că vor reuși să câștige multe meciuri”, a declarat Dan Fleșeriu. magic-sibiu-2
Bogdan Spînu a rulat în partida de aseară toți cei 12 jucători înscriși pe foaia de joc, șapte dintre ei reușind să și înscrie. Cel mai bun marcator al lui lui ACS Magic Sibiu în partida cu BC CSU 2 Sibiu a fost George Tănase, care a reușit să înscrie 28 de puncte. Acesta a fost secondat de Andrei Dinu, care a marcat 27 de puncte. Deși aflați la primul meci oficial, juniorii lui ACS Magic Sibiu s-au descurcat bine și au reușit să aducă peste 20 de puncte echipei lor. Lukas Grecu a marcat contra celor de la BC CSU 2 Sibiu 10 puncte, Andrei Eduard Bălcescu 8 și Radu Șchiau 3 puncte. Pentru ACS Magic Sibiu au mai punctat și  Traian Petru (2 pt) și Flavius Cotrigășanu (1 pt).
De partea celaltă, cel mai bun marcator al oaspeților a fost Mirel Dragoste, care a înscris 34 de puncte. BC CSU 2 Sibiu a început partida cu un prim cinci format din jucătorii prim-divizionarei CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Dragoș Gheorghe, Vlad Tincu, Radu Vrâncian și Daniel Banciu. Magic Sibiu joacă următorul meci în deplasare. Echipa sibiană întâlnește pe C.S. Știința București duminică, 30 octombrie.

Ultima oră

Comentariul meu