Avocații apărării lui Gregorian Bivolaru, extrădat recent și încarcerat în România, precum și procurorul de caz au cerut sesizarea Curții Constituționale cu privire la soluționarea excepției de neconstituționalitate a art.466 din Codul de Procedură Penală, care a fost ridicată și prin care se cere redeschiderea procesului.
Apărătorul lui Gregorian Bivolaru a cerut luni, judecătorului de la Sibiu, redeschiderea dosarului și au adresat o cerere către Curtea Constituțională.
Potrivit unui comunicat al MISA, Avocata Adina Solomon, apărătoarea părții vătămate din dosar, Mădălina Dumitru, a arătat că „timp de 10 ani clienta mea a negat faptele care au fost reținute în sarcina lui Gregorian Bivolaru” și s-a considerat o victimă a procurorilor, nu a domnului Bivolaru. În consecință și ea susține cererea de redeschidere a dosarului.
Gregorian Bivolaru nu a renunțat expres la dreptul de a fi prezent la propriul proces și a fost judecat în lipsă, chiar dacă a fost reprezentat prin avocat. Dimpotrivă, el ceruse în cadrul judecății inițiale să fie audiat prin comisie rogatorie, iar cererea a fost inițial admisă de Înalta Curte de Casație și Justiție, însă ulterior instanța a retras în mod abuziv dreptul de audiere al inculpatului.
În ceea ce privește motivația cererii de redeschidere a procesului, avocatul Tiberius Bărbăcioru a apreciat că „Gregorian Bivolaru a avut parte de o judecată corectă în fond și apel și de una derapantă din punct de vedere juridic în recurs. Nu s-a făcut dreptate și are dreptul de a fi prezent în fața instanței, de a-și prezenta poziția, apoi evident justiția își urmează cursul.”
Instanța se va pronunța cu privire la excepâția de neconstituționalitate în câteva zile.
Mai multe despre acest caz AICI.