exclusivitate – șeful poliției sibiu neagă că a ordonat lovirea ursului cu mașina, dar își asumă ordinul de împușcare. a primit telefoane de amenințare la adresa familiei

negru-politia-sibiu-urs-impuscatCristian Negru, șeful poliției municipiului Sibiu, a declarat în exclusivitate pentru Ora de Sibiu că nu a dat nici un ordin ca ursul împușcat miercurea trecută, să fie lovit de polițiști cu mașina. Acesta spune că își asumă ordinul de împușcare al ursului. Negru a primit mai multe telefoane de amenințate pe parcursul zilei, după declarațiile Ministrului de Interne.

UPDATE – Cristian Negru a demisionat de la şefia Poliţiei Municipale
Cristian Negru a participat luni seară la o conferință de presă la sediul IGPR. În cadrul acesteia şeful Poliţiei Municipale Sibiu a anunţat că îşi depune demisia din funcţie şi se pune la dispoziţia anchetatorilor pentru a stabili dacă este sau nu vinovat pentru că a dat ordinul de împuşcare a ursului de săptămâna trecută de la Sibiu. Vezi AICI video cu declaraţiile date de Negru!

Ştirea iniţială
Omul care a fost indicat luni de către ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, ca fiind cel care ordonă unui poliţist să dea cu maşina peste urs, a stat de vorbă cu reporterul Ora de Sibiu despre acuzațiile aduse după prezentarea raportului corpului de control al ministerului.
Cristian Negru a negat vehement că el ar fi fost cel care ar fi dat un astfel de ordin. ”Nu sunt cuvintele mele. Nu îmi aparțin și nu știu cum au ajuns să fie prezentate de domnul Ministru. Undeva este o eroare. Eu nu am spus așa ceva. Am postat într-un grup secret al IPJ Sibiu pe Facebook un mesaj transmis de mine colegilor mei pe care mi-l asum în totalitate. (..). În situația în care chiar dacă se pare că e crud, principalul meu obiectiv a fost foarte clar, respectiv acela de a salva oameni, adică să nu înregistrăm pierderi de vieți omenești. Chiar dacă pare crud, în subsidiar am dorit să salvăm viața ursului și am făcut tot posibilul să îl tranchilizăm”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Cristian Negru.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – Imagini cu ursul imediat după incidentul de la Bancpost. Trece pe lângă oameni fără să îi ataceurs impuscat
De ce s-a ajuns la împușcarea ursului
Cristian Negru a făcut lumină și în ceea ce privește deznodământul final în cazul ursului împușcat săptămâna trecută. Acesta nu e de accord cu concluzia raportului corpului de control al MAI. ”Nu sunt de accord că în raport se spune că ursul nu mai reprezenta un pericol iminent. (..) Sunteți primul jurnalist cu care vorbesc și ultimul și vă spun atât. În curtea interioară în acel moment erau câțiva oameni în clădirea din dreapta, protejați de câteva uși firave. Este decizia pe care am luat-o și mi-am asumat acest lucru inclusiv în dosarul penal. Aceasta este poziția mea oficială”, a explicat șeful poliției municipiului Sibiu.
VEZI ȘI: RAPORTUL împușcării ursului de la Sibiu. S-a acționat în grabă și a fost ucis când nu mai era pericol iminent
De ce nu a fost tranchilizarea o soluție viabilă
Omul care a dat ordinul ca ursul să fie împușcat explică și de ce tranchilizarea acestuia cu armamentul special din dotarea veterinarului aflat la fața locului ar fi avut șanse mici să fie o reușită. ”Vorbim de un urs care se deplasează cu 70 de kilometri pe oră. În câteva secunde putea să ajungă lângă oricine din acea curte. (..) Am considerat că era ultima soluție. Ar fi fost nevoie să fie administrate două doze de tranchilizant, trase una după alta, la greutatea pe care o avea acel urs. Fiecare doză era pentru un animal de 100 de kilograme, deci era nevoie de două doze”, a mai spus Cristian Negru.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – IMAGINILE cu ursul împușcat care se reprede către o femeie pe Calea Dumbrăvii și sparge un geam la Bancpost
Telefoane de amenințare la adresa familiei
După ce ministrul Dragoș Tudorache l-a indicat ca personajul care ar fi dat ordin ca ursul să fie călcat cu mașina, șeful Poliției Municipale Sibiu, spune că a primit mai multe telefoane de amenințare cu represalii fizice la adresa lui și a familei sale. ”Pentru că nu pot să comunic cu presa direct și ca să pot să îmi spun punctul de vedere, am ajuns în această situație. Eu nu am voie să mă apăr și să comunic cu presa și acum sunt terfelit de toate televiziunile și ziarele pentru că singura instituție care a avut reacție a fost cea a poliției. (..) Am ajuns să primesc telefoane anonime prin care îmi este amenințată familia, în care mi se spune că o să îmi răpească și mie copiii și o să se poarte cu ei cum m-am purtat eu cu puiul de urs și că mi se rup picioarele și că o să îmi fie răpiți copiii. Așa am ajuns! E normal așa ceva?”, a mai declarat șeful Poliției Municipale din Sibiu.
El mai spune că nu a fost lăsat să prezinte modul în care s-a acționat în cazul împușcării ursului. ”Am solicitat în ziua de miercuri să fiu lăsat să comunic presei punctul meu de vedere. Să se afle și cum am acționat noi. Asta pentru ca totul să fie foarte clar și transparent”, a mai afirmat Cristian Negru. FOTO: FACEBOOK

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. S-a „perfecționat” la Alba Iulia?! Atunci nu mă mir că a acționat ca un criminal! Poliția din Alba este înțesată de țopârlani tăietori de lemne și „vajnici” vânători!