controale comune poliția rutieră – rar pe drumurile județului sibiu. ce șoferi sunt vizați

politie-motocicletaÎn săptămâna 17 – 23 octombrie, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni în vederea prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei și a defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Polițiștii rutieri împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome R.A.R. – Reprezentanța Sibiu desfășoară în perioada 17 – 19 octombrie a.c., acțiuni de control tehnic în trafic. Acțiunile vizează creșterea siguranței în trafic și, implicit reducerea riscului rutier prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice constatate. Fac obiectul acestor acțiuni autovehiculele destinate transportului de marfă cu masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 t, autovehiculele cu capacitatea de transport de persoane mai mică sau egală cu 8+1 locuri, precum și autovehiculele ce efectuează transport public de persoane în regim ”taxi”.
Pe parcursul acestei săptămâni, respectiv 17 – 23 octombrie a.c., polițiștii rutieri vor desfășura ample acțiuni în vederea prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei, în cele două forme ale sale: excesivă sau neadaptată la condițiile meteo-rutiere.
Având în vedere faptul că viteza reprezintă în continuare principala cauză de producere a accidentelor rutiere, se impune intensificarea activităţilor de impunere a legii și de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale privind viteza.
Polițiștii rutieri își vor concentra acțiunile preventive în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, identificate la nivelul județului Sibiu, fiind utilizate aparatele de monitorizare și măsura a vitezei de deplasare, ”radar”.

Ultima oră

Comentariul meu