părinții protestează în fața inspectoratului școlar pentru programul ”școală după școală”

cursuri copiiToți părinții din municipiul Sibiu și nu numai sunt invitați să se alăture unei intenții de organizare a unui protest în fața Inspectoratului Școlar. Nemulțumirea constă în tărăgănarea situației programului ”Școală după Școală”.

”Trebuie sa atragem atentia cumva. Putem sa face o plimbare in continuu pe trecerea de pietoni. In curte nu vom fi luati in seama prea mult..” se arată într-un mesaj postat în zona de discuții a evenimentului organizat pe Facebook. Protestul părinților ar urma să fie pe 30 octombrie ori în fața Inspectoratului Școlar din Sibiu ori în zona trecerii de pietoni de pe Coposu în apropiere de ISJ.
Puteți să vă alăturați acestui protest pe Facebook, AICI.
Reglementat prin Ordinul de ministru nr. 5439, emis încă din 2011, programul „Școală după școală” (ȘDȘ), adică after school susținut de învățătoare în sălile de clasă, pare să fi fost implementat eronat până acum.  Astfel, plata cadrelor didactice direct de către asociațiile de părinți nu este legală, atrage atenția Fiscul. În mod normal, părinții trebuie să acopere costurile programului Școală după Școală plătind sumele necesare către școală, de unde învățătorii vor fi plătiți pentru „supravegherea copiilor” ca prestând ore suplimentare. Efectul principal: sumele încasate de învățătoare scad la mai puțin de jumătate.

Ultima oră

Comentariul meu