video: cum se urmărește un urs prin oraș, nu la sibiu ci în alaska

ursul-in-centru-anchorageNu doar la Sibiu apar urșii pe stradă în cautare de mâncare, ci și prin alte părți are lumii. Diferența este că nu sunt împușcați și autoritățile nu transpiră alergând ursul ca să-l ucidă.

S-a întâmplat și într-un orășel din Alaska, în seara zilei de  16 septembrie 2016 când un urs tânăr a apărut plimbându-se pe străzile din centrul orașului  Anchorage.  Poliția a urmărit ursul timp de două ore prin oraș. Polițiștii au fost pe urmele ursului permanent, fără a interveni însă, așteptând sosirea unei unități speciale de Vânătoare și Pescuit, care s-au ocupat de capturarea acestuia și eliberarea apoi înapoi în sălbăticie.

Nimeni nu a fost rănit în timpul plimbării ursului prin oraș. Poliția din Anchorage a distribuit filmarea pe Facebook, aceasta devenind virală, cu peste un milion de vizualizari. În Anchorage, Alaska, trăiesc circa 300 de urși, dar incursiunile acestora în oraș sunt foarte rare. Alături de video, Poliția a publicat și un avertisment pentru locuitori, despre cum să se comporte în caz ca se întâlnesc cu o astfel de situatie. „Câteodată poate fi extrem de dificil să prinzi un suspect fugar, mai ales când acesta este sălbatic, imprevizibil și are patru picioare. Ursul negru din filmare a făcut un tur al centrului orașului Anchorage și din fericire nimeni nu a fost rănit. Poliția dorește să vă reamintească oameni buni să păstrați distanța cât mai mare când vedeți un animal sălbatic” au scris polițiștii pe Facebook.

Iată reacția polițiștilor din Sibiu, ca o comparație:

YouTube video

VIDEO – Momentul uciderii ursului care s-a plimbat prin Sibiu (ATENȚIE IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL)

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. A aparut lege noua in tara pentru vanatorii , orice animal ucis fara instintare si legal vanatorului i se va taia ambele maini de la umar .

  2. panica panica panica si dezorganizare, asta vad la noi…si-au vopsit chilotii cu urme de frana maro toate organele legii (organe gentiale) fara a avea nici cea mai mica idee legat de ce ar trebui sa faca 🙂