animal life condamnă decizia de împușcare a ursului ce s-a plimbat prin sibiu

urs-impuscatAsociatia pentru Protectia Animalelor si Naturii Animal Life și-a exprimat dezacordul public față de modul în care autoritățile au gestionat situația ursului care mai bine de cinci ore s-a plimbat prin Sibiu.

”Asociatia pentru Protectia Animalelor si Naturii Animal Life isi exprima prin aceasta declaratie dezacordul fata de impuscarea ursului in orasul Sibiu. Observam ca din nou lipsa de colaborare si lipsa unui protocol pentru situatii de urgenta care implica animale au dus la impuscarea inutila a unui animal. Ne oferim sprijinul pentru crearea unui cadru de discutii si a unui cadru de colaborare pentru institutille responsabile si organizatiile din domeniul protectiei animalelor”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul asociației.
VEZI AICI IMAGINI VIDEO ȘI FOTO CU URSUL UCIS DE AUTORITĂȚI LA SIBIU
Reamintim că un urs cu vârsta de aproximativ 6 ani și 150 kilograme greutate, a fost împușcat mortal în dimineața zilei de miercuri, în curtea unei întreprinderi de pe strada Lungă din Sibiu.
VEZI AICI VIDEO CU MOMENTUL ÎN CARE URSUL A FOST ÎMPUȘCAT
Ursul a ajuns acolo după ce în prealabil a fost văzut în zona hotelului Ibis, apoi în Piața Mare, zona Piața Cibin și în final în Terezian.
CITEȘTE ȘI: UN NOU EȘEC AL AUTORITĂȚILOR – Dacă nu s-a tranchilizat singur, ursul care s-a plimbat prin Sibiu a fost împușcat
Autoritățile spun că au luat decizia împușcării pentru că tranchilizantele nu l-au nimerit. Potrivit prefectului Cristian Roman, oricum ar fi durat minute bune până ce ursul ar fi adormit, dacă ar fi fost tranchilizat.

Ultima oră

Comentariul meu