video – atunci când joci cu inima. csu a învins campioana csm oradea după un meci fabulos

mijajlovicCSU Sibiu a reușit să facă luni seară cel mai frumos meci cu Fleșeriu la timonă. Universitarii au trecut de campioana din Oradea cu 74-70 (13-20, 17-28, 23-10, 21-12), reușind o revenire spectaculoasă în partea a II-a. CSM-ul a avut 18 puncte avantaj și a încheiat cu un hadicap de 4 lungimi în fața sibienilor.

Sibiul și-a jucat cartea în fața campioanei României la zi și a reușit luni să îi facă pe cei ce nu au fost în Sala Transilvania la meciul cu Oradea, să își roadă probabil unghiile de invidie. CSU a avut ocazia să profite de faptul că orădenii veneau obosiți la noi acasă, iar ”invitația” a fost onorată până la urmă cu o victorie obținută la capătul unei partide de infarct.
Oradea și-a respectat blazonul de campioană în primele două sferturi și a șters cu noi pe jos mai ales în privința aruncărilor de trei puncte. Echipa lui Fleșeriu a fost amețită de ritmul rapid ”desenat” pe parchet de echipa lui Achim și oaspeții au intrat la cabine cu un aparent confortabil avantaj de 18  puncte pe tabelă.
Ceea ce s-a întâmplat în a II-a parte a meciului nu am mai văzut de pe timpul în care Clavon juca la CSU. De la vestiare s-au întors două echipe complet diferite în atitudine. Sibiul a jucat mai agresiv și asta s-a văzut din plin, în timp ce orădenii au început să facă greșeli. Efectele s-au văzut imediat. Mjajlovic a fost INCREDIBIL și a arătat de ce Fleșeriu l-a pus căpitan în acest sezon. Hardy s-a trezit și el din letargie și a ”mușcat” din adversari atunci când trebuia, iar Bogdan Popescu ne-a arătat pe final de meci de ce aveam atât de multă nevoie de un jucător român cu experiența lui. Davis a pus și el umărul decisiv și CSU a reușit să întoarcă soarta meciului în stil de mare echipă.
Fleșeriu i-a ”înțepat” bine de pe margine și universitarii au făcut aproape 2.000 de oameni să exulte și chiar să plângă de fericire pentru o victorie care este poate cea mai frumoasă de când acesta e antrenor la CSU.

Meciul s-a încheiat așa cum s-a întâmplat mereu în Sala Transilvania în ultimele două sezoane, fie că a fost vorba de victorii sau înfrângeri. Fanii au aplaudat cu frenetism și l-au chemat la ”scandat” pe antrenorul Dan Fleșeriu.

CSU:
Hardy 20, Mijajlovic 20, Popescu 11, Lalovic 7, Davis 8, Paliciuc 5, Cooper 3.

CSM:
Mirkovic 11, Mandache 15, Barnette 19, Țibârnă 7, Denison 5, Pasalic 11, Nicolescu 2.

Fleșeriu fericit, Ichim dezamăgit
Cei doi antrenori au vorbit în direct pe Ora de Sibiu despre meciul din Sala Transilvania. Dan Fleșeriu a mărturisit printre altele că la pauză le-a cerut jucătorilor să fie mai agresivi în repriza a II-a, iar omologul său Cristi Achim a spus după meci că nu există scuze pentru înfrângerea suferită în fața Sibiului.
DECLARAȚII DAN FLEȘERIU

DECLARAȚII CRISTI ACHIM

Ultima oră

Comentariul meu