studenții sibieni cuceresc orașul: regizorul celui mai bun spectacol al primei ediții se întoarce cu o nouă producție

ssco-ziua-3-minor-foto-lucian-blagutiu-4Spectacolul #minor, de Bogdan Georgescu, a marcat cea de-a treia zi a microstagiunii școlii de teatru sibiene. Producția este cea de-a doua parte a trilogiei #CâtDeDeparteSuntemDePeșterileDinCareAmIeșit, iar prima parte este spectacolul Antisocial, care a fost desemnat cel mai bun spectacol în ediția anterioară.

Spectacolul a fost creat de către regizor prin tehnici de artă activă, împreună cu studenții din distribuție: Gabriela Pîrlițeanu, Vladimir Petre, Maria Soilică, Alexandru Udrea (Raj) și Claudiu Urse.
Arta activă combină metode de devising (tehnică de creare colectivă, pe baza improvizației și adaptării), teatru documentar și observațional, explorând noi tipuri de teatralitate și structuri dramatice. #minor este un spectacol de teatru social și abordează teme de actualitate din societatea română – politicul, corupția, apartenența națională, familia sau educația – și problemele cu care aceasta se confruntă.
A fost un spectacol foarte bun. M-am simțit întotdeuna aproape de actori, atât prin subiectul abordat pe scenă, cât și prin felul lor de a juca. Mi se pare foarte important ca teatrul să fie inspirat din societate, să disece, putem spune, straturile acesteia și să caute problemele cu care oamenii se confruntă. Mai departe trebuie să ne gândim noi, spectatorii, la soluții. Voi revedea acest spectacol, dar și altele făcute de studenți, cu cea mai mare plăcere, a declarat Ioana M., studentă, când a ieșit din sala de spectacole.ssco-ziua-3-minor-foto-lucian-blagutiu-3
Premiera spectacolului a avut loc în data de 14 iunie 2016, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pe aceeași scenă care a găzduit reprezentația din microstagiune – sala parter a Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong”. De atunci, #minor a participat la Festivalul Național De Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria, în luna august, iar la începutul lunii octombrie la Festivalul TeenFEST, organizat de Teatrul „Excelsior” din București.
Microstagiunea studenților continuă și astăzi, 7 octombrie, cu spectacolul Dawn Way, regia Veronica și Cătălin Pătru, la studioul CAVAS al Facultății de Litere și Arte.
Intrarea la toate spectacolele este gratuită pe bază de rezervări prealabile la numărul de telefon 0742 344 805, iar mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook: Artă Teatrală Sibiu.ssco-ziua-3-minor-foto-lucian-blagutiu-1
„Studenții sibieni cuceresc orașul” este un proiect realizat de studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu