percheziții la sibiu - rețea de traficanți de droguri destructurată de diicot și zeci de persoane audiate
Foto Arhivă


percheziții la sibiu - rețea de traficanți de droguri destructurată de diicot și zeci de persoane audiate

O rețea specializată în traficul de droguri de risc a fost destructurată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu. În acțiuni s-a beneficiat de suportul tehnic al  Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Procurorii DIICOT Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu au efectuat un număr de 14 percheziții domicilare, dintre care 11 percheziții pe raza municipiului Sibiu și 3 percheziții pe raza localității Poiana Sibiului.
Perchezitiile au facut parte din cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai 2015 — septembrie 2016, acționând în baza aceleiași rezoluții infracționale, membrii grupului au procurat și comercializat droguri de risc, în speță cannabis, mai multor consumatori de pe raza municipiului Sibiu.
Din probele administrate a rezultat că suspecții s-au aprovizionat cu droguri de risc fie din culturi proprii fie de la alte persoane care dețin mai multe culturi de cannabis în județul Sibiu.
S-a reținut că membrii grupului au acționat într-un mod precaut, comercializând drogurile numai către persoane de încredere și după stabilirea în prealabil a locațiilor unde urma a se realiza tranzacția. De asemenea, contactele telefonice au avut loc numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiați ai traficanților, aceștia refuzând orice contact direct cu cumpărătorii pe care îi întâlneau pentru prima dată.
De asemenea s-a reținut că suspecții și-au stabilit propriile zone de distribuție cu scopul de a putea acoperi o arie cât mai largă a municipiului Sibiu. La sediul DIICOT—Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 35 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și IPJ Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu