foto - prima școală înființată de biserica evanghelică din sibiu își începe oficial activitatea

scoala-germanaCei nouăsprezece elevi înscriși în clasele a I-a, a II-a și a III-a la Școala “Charlotte Dietrich Schule“ vor păși cu emoție pragul noii instituții de învățământ care-și va deschide oficial porțile marți, 4 octombrie.

Noul lăcaș educațional își va desfășura activitatea în clădirea vechii școli din ansamblul bisericii evanghelice fortificate din Gușterița.
Cei trei învățători ai școlii, cu studii de specialitate și experiență profesională acumulată atât în Germania, cât și în Sibiu, îi vor primi pe copii în săli de clasă, spații sociale și pentru sport proaspăt renovate.
“Suntem bucuroși că am finalizat această investiție importantă și că le putem oferi copiilor condiții optime de studiu. Charlotte Dietrich Schule îmbogățește oferta școlară pentru comunitatea sibiană cu o educație bazată pe respect și responsabilitate, adaptată la nevoile individuale de dezvoltare ale elevilor, care le va pune în valoare aptitudinile și le va asigura o temelie solidă pentru viitoarea lor carieră profesională”, declară domnul Kilian Dörr, Primpreot al Parohiei Evanghelice din Sibiu.scoala-germana-2
Proiectul școlii s-a bucurat de susținerea unor sponsori privați și instituționali din România și din străinătate. „Apreciem participarea sponsorilor ca pe un semn pozitiv al implicării comunității în acest proiect, care reînvie în termeni moderni tradiția școlilor patronate de Biserica Evanghelică în Transilvania. Noi le oferim elevilor materiale didactice de cea mai bună calitate din Germania și o programă școlară bazată din landul Baden-Württemberg, recunoscută drept curriculum pentru școlile germane din străinătate”, declară domnul Wolfgang Köber, membru al Comisiei pentru Educație a Parohiei.
Inaugurarea școlii va avea loc marți, 4 octombrie, la orele 13.00, la sediul școlii din strada Smârdan nr. 5 și se va bucura de prezența reprezentanților autorităților administrative și școlare din București și Sibiu, ai Bisericii Evanghelice și ai comunității sibiene.

Ultima oră

Comentariul meu