marquardt sibiu: ceremonie oficială și o mare petrecere pentru 10 ani de succes

Aflată printre cei mai importanți investitori și angajatori din Sibiu, Compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu a împlinit zece ani, timp care a devenit cea mai importantă unitate de producție a Grupului Marquardt. Aniversarea de anvergură a fost marcată cu o ceremonie specială și o super petrecere a angajaților, cu muzică și voie bună.

MARQUARDT SIBIU face parte din Grupul Marquardt, un conglomerat de firme de anvergură internațională,  și unul dintre liderii de piață în domeniul producției de întrerupătoare și sisteme de acționare electro-mecanice și electronice. Este unul dintre cei mai importanți investitori și angajatori din Sibiu, cu peste 160 de milioane de euro investiți în capacitățile de producție din Sibiu și peste 2700 de angajați.

La ceremonia oficială de aniversare, desfășurată pe 23 septembrie au participat autoritățile locale, reprezentanții instituțiilor decentralizate ale Guvernului, partenerii din cadrul instituțiilor de învățământ și partenerii de afaceri. Invitații au fost întâmpinați de Ernst Kellermann, COO al Grupului Marquardt, Pierre Bassing, Vicepreședinte Marquardt Logistics, Mourad Halilou, General Manager Marquardt Sibiu, împreună cu întreaga echipă de management de la Marquardt Sibiu.

Secretul succesului sunt angajațiipost-aniversare-1_resize
“Ce face ca o companie să aibe succes? Trebuie îndepliniți mulți factori pentru a realiza ceea ce a reușit Marquardt România: orientarea către necesitățile clienților, idei inovative de produs, disponibilitatea pentru investiții, furnizori și parteneri buni, o infrastructură funcțională de străzi, aeroporturi, școli, facultăți, […] instituții culturale și posibilități de petrecere a timpului liber. Toate acestea însă nu sunt suficiente. O companie are nevoie mai ales de angajați performanți și de încredere, care aduc zi de zi performanțe de vârf și muncesc cu dedicare. Angajați ca Dvs.! Pentru aceasta, dragi manageri și dragi angajați, vă mulțumesc. […] Felicitări întregii echipe Marquardt: continuați așa și în viitor!” a marcat momentul Ernst Kellermann, COO al grupului Marquardt, a însistând pe rolul capital pe pe care angajații l-au avut în evoluția de succes a companiei.

Marquardt Germania este situată în inima landului Rietheim-Weilheim, în Suabia, între Stuttgart și Lacul Konstanz. Aici, în anul 1925, cei doi Johannes Marquardt, neînrudiți, au pus piatra de temelie a Grupului Marquardt. În ultimii 90 de ani, Marquardt ca o afacere de familie, a evoluat de la o manufactură pentru piața locală germană la o companie internațională, un actant global mai ales în domeniul industriei automotive, cu 17 filiale în 13 țări pe 4 continente.

“Cu 47.000 m² și 2.700  de angajați, Marquardt România reprezintă în acest moment cea mai mare filială a Grupului Marquardt! Mai mare decât sediul nostru din Rietheim-Weilheim. Astfel se poate deduce ușor că fabrica din Sibiu generează și cel mai mare venit dintre unitățile de producție Marquardt. Și toate acestea în DOAR 10 ani. De acest fapt, dragi angajați, puteți fi foarte mândri.” a subliniat Ernst Kellermann, COO al grupului Marquardt.

 

post-aniversare-2_resize

Managerul General Mourad Halilou a ținut la rândul său să mulțumească angajaților pentru munca lor susținută, vorbind ;i de importanta susținere pe care autoritățile locale o oferă investitorilor din Sibiu.

 “Mă bucur să vorbesc despre acest succes, deoarece în activitatea noastră de zi cu zi nu întotdeauna găsim timpul necesar. Ne concentrăm asupra detaliilor muncii de zi cu zi și adesea nu mai suntem conștienți de gradul de reușită al muncii noastre. De aceea sunt bucuros că am ocazia să vă spun: dragi colegi din echipa de management, dragi angajați și colaboratori din toate compartimentele, DUMNEAVOASTRĂ sunteți cel mai important factor în aceste reușite. Sunt mândru că împreună facem o treabă bună, care înregistrează rezultate de succes.”

Ce a devenit Marquardt pentru Sibiu
Reprezentanții autorităților au vorbit despre impactul pe care Marquardt Sibiu îl are în comunitatea locală. Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu a insistat pe rolul economic și social pe care compania îl are la Sibiu, generând prin investițiile sale locuri de muncă:

“Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră pentru a aniversa o firmă care se află pe piață de aproape 100 de ani și care și-a dovedit valoarea prin extinderea la nivel internațional. Succesul Marquardt se măsoară în primul rând prin calitatea produselor. Însă pentru comunitatea sibiană succesul companiei se traduce prin investiții de zeci de milioane de euro în fabrica din oraș, mii de locuri de muncă și salarii bune pentru munca depusă. Marquardt înseamnă pentru evenimentele orașului un sprijin constant. Studenții din Sibiu găsesc la Marquardt oportunitatea unei cariere. Un rol la fel de important îl are compania și în domeniul învățământului dual, fabrica adăpostind un atelier dedicat școlii profesionale. Am enunțat toate acestea pentru arăta că Marquardt este un PARTENER al comunității.” a spus Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu: “Rădăcinile Marquardt Sibiu sunt deja temeinice în comunitatea sibiană, la a cărei soliditate contribuiie din plin. Vă urez din suflet să continuați dezvoltarea în același ritm, pentru că bunăstarea companiei înseamnă și bunăstarea pentru comunitățile din județ.”
Cristian Roman, prefectul Județului Sibiu: “Încă de la înfiinţare, managementul Marquardt a demonstrat că este orientat înspre valorile ce asigură performanţa: perseverenţi, ingenioşi, comunicativi şi în acelaşi timp profund ataşaţi fiecărei regiuni şi locuitorilor acesteia. […] Sunt convins că Marquard a construit la Sibiu pentru încă multe decenii de acum înainte, lucru care are un deosebit impact asupra dezvoltării oraşului şi economiei locale. […] Vă felicit pentru profesionalismul managementului și angajaților, calitatea produselor, implicarea în comunitatea în care activaţi şi buna colaborare cu autorităţile locale! Vă doresc ca povestea de succes de la Sibiu să continue cât mai mult posibil, în beneficiul tuturor!“

Ceremonia s-a încheiat pentru invitați cu o vizită în Producție, care a trezit un mare interes fiind un succes deosebit. Invitații au avut ocazia să observe îndeaproape cum iau naștere produsele și etapele succesive prin care trec acestea, prin secțiile Electronică, Injecție Mase Plastice, Vopsitorie-Lăcuire și Asamblare.

post-aniversare-3_resize

 

Petrecere cu Gabriela Nistor, Voltaj și multe surprize pentru angajații Marquardt Sibiu și familiile lor
Aniversarea a zece ani de activitate de succes la Sibiu a Marquardt a însemnat și o zi dedicată special angajaților, Family Day (Ziua Familiei), unde aceștia au fost invitați împreună cu familiile lor, adică o uriașă petrecere cu peste 3.000 de persoane.
Gabriela Nistor a destins atmosfera cu cântecele sale de joc și voie bună,  reușind să atragă oamenii la dans pe platforma din fața scenei.
Deschiderea oficială a bufetului a atras după sine atmosfera relaxată de grill-party – întâlniri cu prietenii și colegii, discuții relaxate și muzică adusă de micii micii chitariști de la Școala Play, care au fost aplaudați la scenă deschisă de participanți.
Următorul moment care a atras atenția tuturor a fost tombola pentru adulți și copii, cu premii importante. Premiul 3 la tombola adulților a fost un smart-watch Huawei W-1 Mercury, câștigat de Mărgărit Cristina Elena. Premiul 2, un televizor Smart 3D LED Samsung, a fost câștigat de Hiriciu Alexandra Ioana, în vreme ce premiul cel mare, un telefon Apple IPhone 6 a ajuns la Mihai Virgil.
Premiile pentru copii au fost și ele consistente: bicicleta MTB 24’’ Rockrider 700 a fost câștigată de Sighiartău Diana Andreea, consola XBox a ajuns la Povar raluca Andreea, iar scuterul electric Freewheel Junior a fost câștigat de Barentin Roxana Claudia.

De-a lungul petrecerii, copiii au avut la dispoziție un spațiu special dedicate lor, cu tobogane gonflabile cu căderi de 7 metri și trambuline. Cei mici s-au distrat la ateliere de face-painting, desen, jocuri de îndemânare, ateliere creative, încurajați de cei peste 40 de animatori și un magician, al cărui spectacol a fost urmărit cu sufletul la gură.
DJ Johnny DaMix a ridicat temperatura adunând lângă scenă câteva sute de colegi care au dansat învingând frigul adus de căderea serii.
În acest fel atmosfera a fost pregătită pentru concertul trupei Voltaj, care a încununat seara. Participanții la petrecere au venit la scenă pentru a dansa și a cânta împreună cu solistul Gălin Goia cunoscutele refrene ale trupei.


13-marquardt-injectie-mase-plastice_resizeIstoria MARQUARD la Sibiu

Compania Marquardt s-a stabilit inițial în Sibiu în anul 2003, începând un joint-venture cu o companie locală pentru asamblarea întrerupătoarelor. Odată acomodată pe piața muncii din România, firma Marquardt a găsit un climat investițional favorabil, iar producția a dat rezultate bune, așa că, în aprilie 2004, cand municipalitatea sibiană a început dezvoltarea Zonei Industriale Vest, reprezentanții Grupului Marquardt au decis cumpărarea unei parcele mari de teren și construirea propriei fabrici.
Lucrările de construcție au început în iunie 2005 și s-au încheiat în aprilie 2006, când fabrica a fost și echipată, astfel încât în mai 2006 a început producția. Din acest punct evoluția companiei Marquardt Sibiu a fost una de continuă creștere, atât în indicatori cantitativi, cât și calitativi.
În ianuarie 2008 s-a înființat în cadrul companiei Centrul de Dezvoltare și Cercetare Software, care a implicat Sibiul în activitățile de dezvoltare și proiectare a noilor tehnologii Marquardt. În prezent la Sibiu lucrează peste 220 de specialiști IT și ingineri specializați în proiectare și dezvoltare în domeniile mecanică, hardware și software.
Ca urmare a succesului deosebit al companiei sibiene, anii 2010, 2011, 2012 și 2013 au consemnat extinderi succesive ale fabricii cu diverse secții și module, cărora apoi li s-a adăugat o a doua clădire, devenită operațională la finele anului 2015.
Investiția totală a Grupului Marquardt la Sibiu se ridică la 160 milioane Euro.
Cu o suprafață totală desfășurată de 47.000 metri pătrați și peste 2.700 de angajați, MSR Sibiu a devenit cea mai mare locație din întreaga lume a Grupului Marquardt.11-marquardt_asamblare_20150521_0129_resize

Marquardt – un succes global
Compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu face parte din Grupul Marquardt, un conglomerat de firme de anvergură internațională, unul din liderii de piață în domeniul producției de întrerupătoare și sisteme de acționare electro-mecanice și electronice.9-marquardt_electronica_2015_9836_resize
Firma Marquardt are o tradiție de peste 90 de ani, aceasta începând activitatea în 1925 cu producția de întrerupătoare pentru industria electrică. Firma și-a dezvoltat apoi gama de produse pentru a oferi comutatoare și sisteme electronice pentru uneltele electrice, orientându-se apoi către industria automobilelor, domeniu în care a dezvoltat tehnologii de vârf, cum ar fi sistemele de pornire keyless, cele de schimbare a vitezelor prin comutatoare sau tehnologia Blue I-Drive, care transformă telefonul mobil în cheie de mașină.

10-marquardt_asamblare_20150521_0083_resize
Componentele electronice Marquardt echipează diverse modele construite de nume mari ale industriei automobilului: Audi, Bentley, BMW, Chrysler, Daimler, Fiat, General Motors, Jaguar, Porsche, Renault, Scania, Skoda, Tata Motors, Tesla, Toyota, Volkswagen și Volvo (pentru a numi doar o parte din clienții Marquardt).
Întrerupătoarele Marquardt sunt folosite în numeroase modele de aparatură electrocasnică și în aplicații industriale, iar în domeniul întrerupătoarelor pentru utilaje și scule de mare putere, Marquardt este leader de piață mondial.
Grupul Marquardt are peste 8.500 de angajați în întreaga lume și operează cu succes în toate piețele importante de pe 4 continente, având filiale în 14 locații din 10 țări (Germania, Elveția, Franța, România, Macedonia, Statele Unite, Mexico, Tunisia, China, India). Grupul a avut în 2015 o cifră de afaceri globală de 1 miliard de euro.

 

Ultima oră

Comentariul meu