foto - urmărire ca în filme la sibiu. hoț alergat cu taxiul, imobilizat și predat poliției

hot-sibiuCuraj demn de lăudat pentru un bărbat din Sibiu. Acesta s-a luat cu taxiul după un hoț care furase un lanț de aur de la gâtul unei femei, apoi l-a imobilizat și l-a dat pe mâna poliției. S-a întâmplat joi după amiază.

Câți dintre noi am fi dat dovadă de prezență de spirit și am fi sărit în ajutorul unei persoane care tocmai fusese jefuită, iar hoțul a fugit? Cu siguranță că nu prea mulți. Ei bine un bărbat din Sibiu a cărui identitate o vom proteja, a făcut acest lucru joi după amiază în cartierul Vasile Aaron. Bărbatul taximetrist de meserie, a asistat la o tâlhărie avută loc în fața unui supermarket de pe strada Semaforului. Hoțul, un bărbat de 35 de ani, a sărit asupra unei femei de aproximativ 60 de ani, i-a furat lanțul de la gât și a fugit printre blocuri. De aici a început o urmărire ca în filme. ”Am văzut cum un individ a sustras de la o doamnă aflată pe trotuar un lanț din aur de la gât. Eu eram în trafic… Am pornit pe urmele hoțului fără să mai stau pe gânduri. După vreo 20 de metri acesta a intrat printre blocuri și am intuit că va merge pe strada Șureanu. L-am văzut cum trece prin fața mea și l-am imobilizat pe strada Negoveanu, lângă blocul doi”, ne-a povestit M.T..
Acesta spune că a sunat imediat la poliție și un echipaj a venit în zonă și l-a preluat. ”Am acționat instinctiv. Îmi apărea în minte doar imaginea bietei femei speriată și care tremura foarte tare”, ne-a mai spus taximetristul.

L-a implorat să îi dea drumul
În minutele petrecute alături de hoț, până la sosirea poliției, autorul tâlhăriei l-a rugat de mai multe ori pe taximetrist să îi dea drumul. ”Sincer am crezut că e beat sau a luat ceva.. Mă tot ruga să îi dau drumul. Spunea că are datorii și de asta a furat lanțul de la gâtul doamnei…” a mai povestit M.T.

Tâlhar reținut pentru 24 de ore
Autorul furtului este Botoi Florin (foto), un sibian în vârstă de 35 de ani. Acesta a fost dus la IPJ Sibiu de către un echipaj de la poliția rutieră. Hoțul va petrece următoarele 24 de ore în arest preventiv. ”Fapta este cercetată de polițiștii de la Investigații Criminale. Autorul acesteia a fost reținut pentru 24 de ore”, a explicat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu, pentru Ora de Sibiu. Sursa foto: Facebook

Ultima oră

Comentariul meu