poziția hilton sibiu în cazul turiștilor intoxicați și ajunși la urgența spitalului județean
Congresul Central-European al Gazelor Naturale 2023 va avea loc la Hotelul Hilton din Sibiu

hiltonConducerea hotelului Hilton din Sibiu a transmis un punct de vedere oficial vizavi de situația turiștilor cazați în această unitate și ajunși la urgența spitalului județean. Managerul general, Nicolae Aron, spune că nici una din cele șase persoane nu a servit masa la restaurantele din cadrul Hilton.

Nici una din cele șase persoane de naționalitate germană ce au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unei toxiinfecții alimentare, nu a servit masa la restaurantele din cadrul Hilton Sibiu. Acesta este punctul de vedere oficial al celor de la Hilton, după ce șase turiști cazați în acest hotel, au ajuns marți seară la urgența spitalului județean Sibiu. Cei de aici spun că au chemat voluntar în control instituțiile abilitate după incidentul de marți și că nu s-au constatat abateri de la normele legale.
VEZI ȘI: Starea turiștilor străini cazați la Hilton, ajunși de urgență la Spital. Ce spun medicii

Iată poziția oficială a celor de la Hotelul Hilton din Sibiu:
In cursul serii de marti, 27 septembrie, sase persoane dintr-un grup de turisti germani cazati la hotelul nostru au prezentat stari de greata, iar personalul hotelului a chemat o ambulanta prin sistemul de unic pentru apeluri de urgenta, 112. Desi doar trei turisti au declarat ca au nevoie de ingrijire medicala, in final s-a luat decizia ca toti cei sase turisti sa fie transportati la spital. In cursul noptii, toti turistii au revenit la hotel.
Miercuri dimineata, la ora 7.30, au plecat spre Germania, de pe Aeroportul International Sibiu.
Din grupul total de 16 turisti, doar sase au prezentat simptomele pentru care a fost chemata ambulanta. Acestia au fost cazati in sistem „bed and breakfast”, cazare si mic dejun, iar pe perioada sederii lor in Sibiu nici unul nu a servit masa la niciun restaurant al Hotelului Hilton. In plus, in aceasta perioada, in cadrul hotelului sunt cazate peste 150 de persoane, care au servit cel putin micul dejun, in acelasi regim ca acesti turisti germani.
Conducerea hotelului a luat decizia, imediat dupa incident, de a chema in control institutiile abilitate ale statului pentru a clarifica daca exista vreo vina a hotelului in acest context. In urma controalelor efectuate de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Directia Sanitar Veterinara pentru Siguranta Alimentelor Sibiu si Directia de Sanatate Publica Sibiu s-a stabilit faptul ca la Hotel Hilton Sibiu nu s-au constatat abateri de la normele legale in vigoare.
Va informam pe aceasta cale ca Hotel Hilton este certificat dupa ultimele standarde de calitate ale lantului hotelier. In urma cu o zi tocmai a fost incheiat procesul verbal de control al calitatii de un reprezentant al lantului hotelier Hilton, iar calificativul a fost „foarte bine”.
Cu stima,
Nicolae Aron
General manager Hilton Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu