polițiști transformați în actori de teatru pentru copii la sibiu. joacă în piesa ”cine a spus miau”

teatrul gong lataÎn calendarul activităților desfășurate în cadrul evenimentului ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” ziua de 27 septembrie este dedicată prevenirii victimizării minorilor. Elevii claselor a III-a sunt invitați de polițiștii de la prevenire la teatru.

Începând cu ora 12.30, la Teatrul pentru copii și tineret GONG Sibiu, polițiștii de la prevenire împreună cu actorii acestui teatru vor pune în scenă piesa de teatru „Cine a spus miau”, având ca temă prevenirii victimizării minorilor prin accidente rutiere și trafic de persoane.
Piesa de teatru pusă în scenă este interactivă și are ca temă principală prevenirea victimizării minorilor, atrăgând atenţia cu privire la pericolul pe care îl presupune interacţiunea cu o persoană străină, necunoscută sau nerespectarea regulilor de circulație. Pe parcursul piesei de teatru, actorii vor face numeroase pauze în care le vor cere sfatul copiilor despre cum trebuie să procedeze personajele mai departe pentru a fi în siguranţă.
Prevenirea victimizării minorilor reprezintă principala preocupare a poliţiştilor sibieni, sens în care permanent sunt desfăşurate activităţi în unitățile de învățământ, iar zona adiacentă acestora este cuprinsă în itinerariul de patrulare al polițiștilor de la rutieră și ordine publică.

Ultima oră

Comentariul meu