doliu în cinematografia mondială. a murit ”părintele cinematografiei gore!

herschell_gordon_lewisCel care a fost supranumit părintele cinematografiei „gore” a murit la 87 de ani. Herschell Gordon Lewis a murit în somn.

Regizorul american Herschell Gordon Lewis, supranumit părintele cinematografiei „gore”, a murit la 87 de ani, a declarat reprezentanta cineastului pentru revista Entertainment Weekly, citată de EFE.
Potrivit sursei, regizorul „a murit liniștit în somn” duminică noapte. Reprezentanta cineastului a reamintit că acesta suferea de insuficiență cardiacă cardiacă congestivă. Născut la 15 iunie 1929 la Pittsburgh (Pennsylvania, SUA), Herschell Gordon Lewis a avut un rol fundamental în nașterea și consolidarea cinematografiei ‘gore’, un sub-gen al filmelor de groază bazat pe violență extremă, sângeroasă și viscerală. Filmul său ‘Blood Feast’ (1963) este considerat un pionier al genului ‘gore’ și a avut o continuare, 40 de ani mai târziu, remake-ul ‘Blood Feast 2: All U Can Eat’ (2002).
Filmografia lui Herschell Gordon Lewis include titluri ca ‘Two Thousand Maniacs!’ (1964), ‘Color Me Blood Red’ (1965) sau ‘The Wizard of Gore’ (1970). „Ființa umană a avut mereu o sete uriașă de sânge”, declarase regizorul în 2000, cu prilejul participării la San Sebastian Horror and Fantasy Film Festival din Spania.

Ultima oră

Comentariul meu