video – cum arată autostrada închisă între săliște și cunța cu cinci zile înainte de redeschidere. crezi că o să fie gata?

autostrada-surpata-sibiu-orastieNoi imagini video cu segmentul de autostradă unde CNADNR face reparații între Sibiu și Orăștie, au fost publicate weekendul trecut. Din acestea se observă că se lucrează la foc continuu, însă tronsonul respectiv nu este finalizat.

Segmentul 22 de kilometri dintre Cunţa şi Sălişte a costat peste 600 milioane de lei, fără TVA. NADNR reface tronsonul demolat prin lucrări în regie proprie, lucrări care au început în forță abia la începutul lunii trecute. După ce a verificat lucrările în teren, la începutul acestei luni, şeful CNADNR, Cătălin Homor, a confirmat termenul de 30 septembrie pentru finalul lucrărilor. S-a lucrat pe schimburi, inclusiv în weekend-uri.
Autostrada Sibiu-Orăștie a fost inaugurată de fostul premier Victor Ponta cu puţin înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. La doar zece zile după deschiderea circulației, au apărut fisuri în asfalt. Câteva luni mai târziu, 500 de metri erau distruşi. Ulterior, contractul cu firma de construcţii a fost reziliat, iar tronsonul a fost închis. Iniţial se vorbea de aproape două luni, dar s-a făcut un an. Timp în care şoferii sunt nevoiţi să circule pe drumul național 1, între Cunţa şi Sălişte. Pe 7 septembrie s-a împlinit un an de când Autostrada Orăştie – Sibiu a fost închisă între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu), din cauza surpărilor. Dacă iniţial urma să fie redeschisă în câteva luni, abia în august au început lucrările, derulate de CNADNR.
Imaginile de mai jos sunt filmate duminică, 25 septembrie, iar autostrada trebuie redeschisă pe 30 septembrie cel târziu.

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Nu va fi gata in 30 septembrie, dar asta nu mai conteaza . Conteaza sa repare bine bucata aia si cind o deschid sa o deschida gata cu tot.

    Idiotii nici acum nu au inteles sa nu mai lanseze termene de inaugurare. Nu functioneaza oricum si mai bine nu spun nimic si-si vad de treaba si cand e gata , anunta scurt si basta!

  2. cred ca s-a inteles gresit…seful de la CNADNR a spus ca in 30 septembrie va fi gata, dar nu cred ca a spus si in ce an…poate se referea la 2017 si noi am inteles gresit…sau poate ca nu :)))))))))))