video – scandalul proiectului imobiliar din pădurea dumbrava. adi bibu: ”am o ușoară dezamăgire față de doamna primar fodor”

bibu-in-padureTânărul Adi Bibu (foto stânga), implicat activ în mai multe activități de protejare a pădurilor și zonelor verzi din Sibiu, a vorbit deschis la ”Interviuri pe Față”, despre controversatul proiect imobiliar pe care un investitor ar vrea să îl dezvolte în Pădurea Dumbrava. Acesta speră ca primarul Astrid Fodor și consilierii locali să respingă proiectul cu pricina și pădurea să rămână în forma actuală.

Vineri dimineață ne-am deplasat în Pădurea Dumbrava pentru a sta de vorbă cu unul dintre cei mai activi voluntari în proiectele ce vizează protejarea naturii, zonelor verzi și pădurilor din Sibiu și județ. Am discutat în direct chiar din zona în care un dezvoltator imobiliar vrea să construiască zeci de apartamente, iar pentru acest lucru o parte din pădure ar urma să fie pusă la pământ. ”Nimeni nu își dorește ca aici să se construiască un cartier rezidențial în Pădurea Dumbrava. Faptul că primăria dorește să construiască acel Aqualand tot în Pădurea Dumbrava, iar probabil domnul Carabulea o să vrea să construiască și dânsul acolo unde are terenul blocuri de locuit, o să creeze un precedent și eu spun că toată această zonă se va transforma dintr-o zonă protejată în una cu locuințe de lux”, a mărturisit Adi Bibu.

Dezbaterea de la primărie aproape un fiasco
Adi Bibu a ținut să își exprime dezamăgirea legat de o dezbatere avută loc de curând la primăria Sibiu, unde au participat reprezentanții mai multor ONG-uri din oraș, reprezentanți care se așteptau să primească răspunsuri clare și exacte la întrebările adresate pe marginea acestui subiect. ”Felicităm primăria că ne-a acceptat la discuțiile despre acest proiect imobiliar. Din păcate toată lumea a plecat dezamăgită de acolo pentru că dacă reprezentanții ONG-urilor au prezentat lucruri concrete și au pus întrebări punctuale, reprezentanții Primăriei din păcate nu au putut să ne dea răspunsuri concrete.
(..) Am primit niște răspunsuri neclare și s-au folosit în dialog niște termeni pe care nimeni nu i-a înțeles.
Am credința că aleșii noștri vor lua decizia cea mai bună pentru comunitate și nu pentru un grup de interese sau oameni de afaceri.. (..) Totul are o limită.. (..) Municipalitatea și liderii locali trebuie să ne reprezinte interesele”, a mai declarat Bibu, în direct pe Ora de Sibiu.
VEZI ȘI: VIDEO – Dezbatere cu ”scântei” la Primărie despre viitorul ansamblu rezidențial din Pădurea Dumbrava. Cine are dreptate?
Fodor să se implice mai activ
Acesta spune că primarul actual, Astrid Fodor, ar trebui să se implice direct în chestiunea leagată de acest proiect imobiliar. ”Am avut o ușoară dezamăgire pentru că domna primar Astrid Fodor care din punctul meu de vedere este o mare doamnă și a fost un viceprimar, nu a participat la această dezbatere. Este o problemă deosebit de importantă pentru Sibiu. (..) Mă aștept la o altă atitudine legat de această problemă, mai ales că doamna Fodor este mamă a doi copii și cred că se gândește și ea la un viitor bun pentru copii dânsei”, a mai afirmat Bibu.
Urmăriți mai jos înregistrarea integrală a interviului acordat de Adi Bibu, vineri la ”Interivuri pe față”.

Ultima oră

Comentariul meu