prim solistulul de la kremlin ballet rusia, dansează din septembrie la teatrul de balet sibiu

kirill-ermolenkoKirill Ermolenko, prim solist timp de unsprezece ani al Kremlin Ballet Rusia, alături de alți șaisprezece tineri dansatori, absolvenți ai unor școli de prestigiu precum Balshoi Academy Rusia, Royal Ballet School UK, Academia Teatro alla Scala Italia sau English National Ballet School UK, dansează din septembrie 2016 la Teatrul de Balet Sibiu.

„Teatrul de Balet Sibiu s-a poziționat în ultimii ani ca principala scenă de lansare a tinerelor generații de dansatori. Mulți dintre dansatorii care și-au făcut debutul la Teatrul de Balet Sibiu dansează astăzi pe scene importante din întreaga lume, iar acest fapt ne bucură foarte mult. Credem foarte mult în noile generații, credem că toți tinerii dansatori au un potențial uriaș și încurajăm în permanență pe fiecare dintre dansatorii noștri să își depășească limitele. Surpriza absolută pe care ne bucurăm să o anunțăm publicului este prezența la Sibiu, începând din acestă nouă stagiune, a unui dansator de talie internațională, prim solit al Kremlin Balet Moscova. Credem că publicul se va bucura pe deplin de prezența lui Kirill Ermolenko pe scena Sibiului”, spune Ovidiu Dragoman, Director la Teatrul de Balet Sibiu.

Kirill Ermolenko, noul prim solist al baletului sibian
Kirill Ermolenko, prim solist începând din septembrie 2016 al Teatrului de Balet Sibiu, este un dansator cu o vastă experiență scenică. Kirill Ermolenko a absolvit în anul 2005 Colegiul Național de Coregrafie din Kazan, Rusia și în anul 2008 Academia Națională de Coregrafie din Moscova, fiind specializat ca dansator profesionist de balet și profesor de coregrafie. În anul 2012 a câștigat locul întâi în cadrul Competiției Internaționale de Balet Kiev, Ucraina. A participat la numeroase turnee pe teritoriul Rusiei și în străinătate și are un repertoriu bogat de roluri solistice în majoritatea baletelor clasice: Lacul Lebedelor, Spărgătorul de nuci, Frumoasa din pădurea adormită, Giselle, Don Quijote, Corsarul, Romeo și Julieta – toate aceste balete regăsindu-se și în repertoriul de spectacole al TBS. În repertoriul lui Kirill Ermolenko se regăsesc de asemenea și lucrări de dans contemporan, dintre care amintim aici o mică parte precum: Bolero, coregrafia Nijinsky, Pavilion from Armida – coregrafia Smoriginas, Cleopatra – coregrafia Patrick de Bana, The Blue God și The Beast and The Beauty  – coregrafia Wayne Engling.

Ultima oră

Comentariul meu