foto - mitropolitul ardealului a fost decorat de către bulgari. a primit cea mai înaltă distincție

streazaÎnalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, a primit zilele trecute cea mai înaltă distincție din partea Bisericii Ortodoxe din Bulgaria. Evenimentul a avut loc la Vidin.

Biserica Ortodoxă Bulgară, în semn de recunoștință pentru deschiderea colaborării cu Biserica Ortodoxă Română, dar și între Mitropolia Ardealului și Mitropolia Vidinului, a hotărât de comun acord să-l decoreze Mitropolitul Ardealului cu cea mai înaltă disctincție a Bisericii Ortodoxe Bulgare într-un ceremonial extraordinar la care au venit în semn de respect pentru toți mitropoliții Bulgariei, înalții reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Sârbe, precum și înalții reprezentanți ai Patriarhiei Ruse.
Decorarea a fost făcută la Centrul Cultural din Vidin, în prezența reprezentanților Guvernului bulgar, a membrilor corpului diplomatic din Balcani, precum și a reprezentanților cercurilor de afaceri din Bulgaria, alături de oficialități locale din Vidin de către Mitropolitul Domițian în prezența Patriarhului Bulgariei Neofit.

Ultima oră

Comentariul meu