FOTO Fabrică de senzori pentru mașini decapotabile mutată din China la Ocna Sibiului. A fost inaugurată oficial

polycontact-5O nouă fabrică de senzori auto pentru branduri celebre precum Mercedes Benz, a fost inaugurată zilele trecute la Ocna Sibiului. Fabrica inaugurată aici a fost relocată din China, iar până în 2019 va avea peste 300 de angajați.

Polycontact a ales Ocna Sibiului ca loc pentru desfăşurarea activităţii fabricii de componente pentru piaţa automotive. Ceremonia de deschidere a fabricii Polycontact a avut loc pe parcursul a două zile, 8 şi 9 septembrie 2016. La deschidere au fost prezenţi președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, vice-președintele dr. Wiegand Fleischer, primarul Ocnei Sibiului, domnul George-Claudiu Predescu precum şi alte oficialităţi din Elveţia şi din România.
Polycontact AG, societatea mamă din oraşul elveţian Chur, este un furnizor hi-tech în industria auto. Dezvoltă și produce întrerupătoare și senzori pentru mari producători germani de automobile: Daimler, Audi, VW, Porsche și BMW. Gama largă de produse oferite cuprinde întrerupătoare mecanice, senzori fără contact și soluții complexe de sistem. polycontact-1
Senzori sibieni în decapotabile
Clienții din industria auto folosesc senzorii în tavanul mașinilor decapotabile. Polycontact primește de la clienți datele computerizate ale tavanului, simulează cinematica și construiește apoi senzorii standard direct în tavan. Până nu demult, acești senzori au fost construiți în China, iar în prezent constituie baza producției din Sibiu. Tot ce este în mișcare trebuie detectat. Așadar, senzorii Polycontact monitorizează elementele mobile, cum ar fi spoilerul din spate al mașinilor sport. Inclusiv acești senzori urmează să fie produși la Sibiu.
Pentru că era de aşteptat ca într-o locație cu salarii mari, astfel cum este Chur, nu putea fi menţinută o producție intensivă bazată pe forţă umană pe o perioadă permanentă, în 2006, activitatea firmei a fost mutată în China, în Shenzhen. Însă, în toamna lui 2014, s-a decis mutarea producției din China, într-o țară EU, respectiv în România.polycontact-4
“Din cunoștințele mele, nu a existat o mutare de producţie sau o reconstruire în domeniul auto, într-un termen atât de scurt, de aproximativ un an. Și acest lucru cu o forță de personal redusă și la capacitate maximă de producție. Sunt convins că, în cazul în care, în timp, ne vom elibera de presiune, vom putea de asemenea să dezvoltăm la Ocna Sibiului o cultură corporativă și un spirit de echipă, așa cum ne-am îngrijit să le avem în Chur. Fundația există deja.” a mai spus Reto Lardelli.
În prezent, Polycontact a relocat o parte a producției de senzori din China. În următoarele luni, urmează și alte relocări din Turcia.
Polycontact AG intenționează să investească în amenajarea producției de cabluri peste 1 milion de euro. Începând cu jumătatea anului viitor și până la sfârșitul anului 2018, urmează să înceapă noi serii în producția de senzori pentru clienții finali Daimler și VW/Audi. Potrivit planului curent, Polycontact Hermannstadt urmează să atingă limitele de capacitate în anul 2019, cu aproximativ 300 de angajați și o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro. Acesta va fi și momentul ridicării celei de-a doua hale de producție.

Ultima oră

Comentariul meu