alertă - apă contaminată în rețeaua din șelimbăr. trei străzi grav afectate și restricții impuse
foto: arhivă

selimbarLocuitorii din comuna Șelimbăr sunt informați că o parte din abonații la rețeaua de apă a celor de la Apă Canal, au restricții în privința consumului de apă din rețea. Sunt afectate de această decizie un număr de 49 de imobile din localitate.

Alertă maximă printre o parte din locuitorii comunei Șelimbăr. Luni, 19 septembrie, Sectorul Șelimbăr al societății a fost anunțat telefonic de faptul că apa potabilă prezintă miros și culoare în zona străzilor Ștefan Luchian, Gheorghe Pătrașcu și Theodor Aman. Angajații Sectorului Șelimbăr au efectuat de urgență golirea rețelei de distribuție, urmate de lucrări de dezinfecție și spălare. Tot luni, Laboratorul de Analize Apă Potabilă al societății a prelevat probe din zona afectată, rezultatele indicând, în ziua de marți, 20 septembrie, parametrii bacteriologici neconformi. ”În ziua de marți, rețeaua ce deservește cele 3 străzi a fost din nou golită și repetate lucrările de spălare și dezinfecție. În cursul zilei de miercuri, reprezentanți ai societății ”Apă Canal”, Poliției și Primăriei Comunei Șelimbăr au efectuat controale la imobilele de pe cele 3 străzi în scopul găsirii cauzelor ce au putut duce la alterarea calității apei din rețelele de distribuție, prin intervenții neautorizate sau lucrări în imediata vecinătate a acestora”, se arată într-o informare Apă Canal, remisă către Ora de Sibiu.

Aproximativ 50 de imobile afectate de probleme
Tot miercuri, locuitorii din zona  afectată ( 49 de imobile) au fost înștiințați în scris de societatea ”Apă Canal” SA Sibiu să nu consume apă din rețea, putând să o folosească la spălat, igienă personală, toalete etc; Interdicția de consum este până luni, 26 septembrie, perioadă în care se pot obține rezultatele complete ale tuturor determinărilor bacteriologice. ”În restul comunei Șelimbăr apa este potabilă. SC ”Apă Canal” SA Sibiu își scuze pentru situația ivită independent de voința sa și asigură toți consumatorii din comuna Șelimbăr că sunt întreprinse toate demersurile pentru evitarea pe viitor a incidentelor de acest fel”, se mai arată în informarea semnată de directorul Apă Canal, Mircea Niculescu. Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269.222.777, telverde 08008.202.202.

Ultima oră

Comentariul meu