prins în trafic că transporta lemne fără acte valabile. s-a întâmplat între dobârca și poiana sibiului

lemne masinaÎn data de 16 septembrie, în cadrul activităților specifice desfășurate pe raza de competență de către polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilegale în domeniul silvic, a fost identificat și oprit pentru control în trafic un autovehicul ce tracta o remorcă încărcată cu material lemnos.

Autovehicul a fost oprit pentru control în trafic pe DJ 106 G, între localitățile Dobârca și Poiana Sibiului, iar în urma verificării documentelor de transport polițiștii au constatat că avizul de însoțire a materialului lemnos prezintă adăugiri și modificări evidente ale datelor. De asemenea, polițiștii au constatat că există diferențe între specia materialului lemnos înscrisă în avizul de însoțire și specia materialului lemnos transportat efectiv.

CITEȘTE ȘI: VIDEO DOCUMENTAR Mafia lemnului din România – Inginer amenințat cu MOARTEA și presiuni ale unui primar asupra acestuia. ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE!
Având în vedere aceste aspecte, conducătorul auto (un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în județul Alba) a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010, art. 19 lit. n (transportul materialelor lemnoase care nu corespund din punct de vedere cantitativ şi/sau calitativ ori din punctul de vedere al speciei cu datele înscrise în avizul de însoţire) și art. 20 lit. a (transportul materialelor lemnoase cu aviz de însoţire în care nu sunt precizate/completate corect data, aceeaşi cu data emiterii avizului, şi ora plecării ori care prezintă ştersături sau adăugări necertificate ori este completat cu încălcarea dispoziţiilor legale).
Totodată, materialul lemnos, în cantitate de 30,483 mc lemn fag, a fost confiscat și predat în custodia Ocolul Silvic Valea Frumoasei Săliște. Foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu