primăria amenajează un sens giratoriu de la intersecția străzilor bâlea, ștefan cel mare și moldoveanu

strada-balea-sibiuMunicipalitatea sibiană a anunțat vineri că demarează lucrările de amenajare a unui sens giratoriu la intersecția străzilor Bâlea, Ștefan cel Mare și Moldoveanu. Lucrările vor dura până la finele lunii septembrie și vor costa aproape 525.000 lei.

Din data de 19 septembrie Primăria Sibiu va începe amenajarea sensului giratoriu situat la intersecția străzilor Bâlea, Ștefan cel Mare și Moldoveanu. Lucrările vor fi executate de SC Drumuri și Prestări Construcții SA, contractul încheiat având o valoare de 524.623 de lei, incluzând și proiectare.
“Din cauza numărului mare de mașini care trec prin această zonă, intersecția are nevoie de o reconfigurare a traficului. Amenajarea sensului giratoriu va ajuta la fluidizarea circulației. Lucrările se vor executa pe etape, primul pas fiind amenajarea unei noi rețele de electricitate, mutarea stâlpilor, realizarea canalizării metropolitane în zonă și reamenajarea intersecțiilor cu străzile adiacente”, explică Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
În perioada 19 – 30 septembrie constructorul va realiza acest tip de lucrări la intersecția cu străzile adiacente, atât în trotuar cât și în carosabil, prin traversarea străzilor adiacente intersecției: Ștefan cel Mare, Moldoveanu, Eftimie Murgu și Spartacus. Traversările pe carosabil se vor executa pe timpul nopții, costructorul fiind obligat prin avizul Comisiei de Circulație să refacă porțiunile afectate în noaptea imediat următoare încheierii lucrării.

Ultima oră

Comentariul meu