update video foto – protestul rca paralizează traficul pe dn1 în județul sibiu. coloană între săliște și cunța și drumuri blocate în toată țara

blocajZeci de TIR-uri circulă cu viteză redusă pe DN1 între Săliște și Cunța, fiind vorba de participanți la protestul național al transportatorilor. În aceste condiții s-au format coloane de mașini pe sensul de mers dinspre Sibiu către Sebeș.

UPDATE – Peste 100 de protestatari
Numărul protestatarilor care participă la acțiune pe DN1 a crescut peste 100 (ora 10:45). Aceștia circulă în sistem ”suveică” între nodurile de intrare și ieșite de pe A1 la Săliște și Cunța. Astfel traficul este afectat acum pe ambele sensuri de mers pe DN1 între Săliște și Cunța.

Știrea inițială
Drumul Național 1 este de evitat astăzi între Sibiu și Sebeș. Zeci de transportatori circulă cu viteză redusă, această acțiuni făcând parte din protestul Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România la nivel național.  Pe sensul de mers către Sebeș sunt peste 60 de TIR-uri (ora 9:45) care circulă cu viteză redusă, iar din acest motiv coloanele de mașini se întind pe kilometri buni. Coloană este și la ieșirea de pe A1 la Săliște, motivul fiind același.
În Capitală peste 5.000 de transportatori participă la un protest în fața Parlamentului. Aceștia au bannere pe care scrie „Vrem siguranță rutieră, Protest RCA”, „RCA = falimentul transportatorilor români”, „Mafia RCA, ASF = mafia, jos Negrițoiu”, „Negrițoiu vinovat pentru tot ce s-a întâmplat și el trebuie arestat”. banner-protest-rca„Nu există nicio prevedere clară în Ordonanța de Urgență vis-a-vis de valorile tarifelor RCA, mai mult Guvernul lasă ASF să stabilească aceste tarife, ASF care ne-a adus în această criză și a cărei conducere noi am solicitat să fie destituită. Este evident că acest ASF nu poate să stabilească aceste valori la liberul plac fără niciun fel de restricționare din partea Guvernului”, a declarat pentru AGERPRES, Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). protest-rca
Potrivit reprezentanților patronatelor din sector, la București transportatorii urmează să scoată în stradă joi peste 5.000 de autovehicule. Protestul se va derula, însă, și în alte 20 de orașe din țară, cu un număr total de 100.000 de mașini.

YouTube video

 

Ultima oră

Comentariul meu