proiectul autostrăzii sibiu-pitești va ajunge la o nouă companie, înființată în urma reorganizării cnadnr

santier autostradaGuvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care reorganizează C.N.A.D.N.R. și înfiinţează Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. (C.N.I.R.), o companie distinctă pentru gestionarea infrastructurii rutiere. Aceasta va prelua, etapizat, pe o perioadă de trei ani, proiectele de infrastructură rutieră printre care se numără și autostrada Sibiu-Pitești.

 

C.N.A.D.N.R își schimbă denumirea în C.N.A.I.R. (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) și va avea ca obiect principal de activitate întreținerea, repararea, administrarea și exploatarea autostrăzilor, drumurilor, variantelor ocolitoare și altor elemente de infrastructură rutieră. Proiectele aflate în implementare,  odată ce vor fi finalizate, vor fi transferate către compania de investiții nou înființată.

 

“C.N.I.R. se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană și asigurarea confortului în trafic”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

 

În ceea ce privește gestionarea proiectelor, C.N.A.I.R. va transfera, în mod etapizat, pe o perioadă de maximum 3 ani, proiectele de infrastructură de transport rutier către C.N.I.R.: modernizarea Centurii Sud Bucureşti; realizarea ring II Centura Sud Bucureşti; realizarea autostrăzii Sibiu – Piteşti; realizarea autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni; realizarea drumului expres Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani.

 

Până la desfăşurarea efectivă a activităţii C.N.I.R., pot fi asigurate servicii suport de către C.N.A.I.R. pe bază de protocol de colaborare încheiat între cele două companii.

 

Personalul C.N.I.R. va fi angajat pe bază de contract individual de muncă încheiat conform legii, numai prin concurs.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu