dosarul de nominalizare a sibiului în patrimoniul mondial unesco a fost scos de la naftalină

centru sibiu de sus medieval festivalSibiul primește o nouă șansă pentru a intra în patrimoniul mondial UNESCO. Potrivit ministrului culturii, Corina Șuteu, Sibiu, Brâncuși și Roșia Montană au fost subiectele de discuție în cadrul unei ședințe tehnice la care au participat reprezentanți ai Ministerului Culturii, Institutului Național al Patrimoniului și ai Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO, ce a avut loc miercuri, la Paris.

 

“Ministerul Culturii, împreună cu Institutul Național al Patrimoniului, au participat astăzi la o ședință tehnică cu Directorul General al Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO, Mechtild Rössler, în Paris, pentru a discuta dosarele de nominalizare care vor ajunge la UNESCO în viitorul apropiat – Brâncuși, Roșia Montană și Sibiu, precum și alte aspecte care țin de patrimoniul mondial aflat în România.

Am reușit astfel să informăm Directorul General al Centrului Patrimoniului Mondial asupra progresului făcut în dosarul nominalizării Roșiei Montane și am obținut îndrumarea dumneai pentru acest dosar”, scrie Corina Șuteu într-o postare pe rețelele de socializare.

Urmează, joi, o întrevedere pe aceleași teme, cu Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor (International Council of MOnuments and Sites – ICOMOS), instituție care oferă consultanță pentru UNESCO.

Ultima oră

Comentariul meu