”benzinarii” sibiului trimiși în judecată pentru un prejudiciu de peste 9,1 milioane lei

petroilLovitură grea dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, principalelor firme sibiene care se ocupă cu comercializarea și distribuirea de produse petroliere. Șase administratori de la CDS OIL S.R.L. Veştem, COMSILCOST S.R.L. Sibiu și PETROIL S.R.L. Poiana Sibiului, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală.

Procurori ai Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu  au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată şase administratori de societăţi comerciale cu domeniul de activitatea comercializarea produselor petroliere, pentru comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală ce au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 9.121.239 lei.
În Rechizitoriul întocmit s-a reţinut următoarea stare de fapt:
– inculpaţii Ş.D. şi Ș.C.-E., administratori ai S.C. CDS OIL S.R.L. Veştem, jud. Sibiu, în perioada 2006-2007, cu intenţie au procedat la înregistrarea  achiziţiilor de carburanţi auto de la un număr de 4 societăţi furnizoare, ,,tip fantomă”, ce nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale, documentele fiind înregistrate în contabilitate în scopul diminuării bazei impozabile, şi implicit a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum şi în scopul obţinerii de compensări de T.V.A. de la buget, fiind creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 5.242.882 lei,.
– inculpaţii Ş.C. şi F.S., administratori ai S.C. COMSILCOST S.R.L. Sibiu, jud. Sibiu în perioada 2006-2007, cu intenţie au procedat la înregistrarea în evidenţele contabile, a achiziţiilor de carburanţi auto de la un număr de 4 societăţi furnizoare ,,tip fantomă”, ce nu au  avut la bază operaţiuni comerciale reale, documentele fiind înregistrate în contabilitate în scopul diminuării bazei impozabile, şi implicit a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum şi în scopul obţinerii de compensări de T.V.A. de la buget, fiind creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 3.338.273 lei,
– inculpaţii R.I. şi R.I., administratori ai S.C. PETROIL S.R.L. Poiana Sibiului, jud. Sibiu, în cursul anului 2007 au procedat la înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii, a achiziţiilor de carburanţi auto de la un număr de 4 societăţi furnizoare, ,,tip fantomă”, deci achiziţiile respective nu au la bază operaţiuni comerciale reale, documentele fiind înregistrate în contabilitate în scopul diminuării bazei impozabile, şi implicit a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum şi în scopul obţinerii de compensări de T.V.A. de la buget, fiind creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 540.084 lei.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Sibiu. Precizăm că această  etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,  reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu