atleta sibiancă daniela cârlan atacată de un roi de viespi de pădure. clipe de coșmar pentru maratonistă

cirlanMaratonista Daniela Cârlan a ajuns la urgență la spital după ce a fost victima unor viespi de pădure. Tânăra a fost atacată de un roi în timpul unei curse, maratonista fiind înțepată de cinci ori în cap și de două ori în fese.

Maratonista Daniela Cîrlan a fost transportată la finalul competiției la spital cu Salvarea, după ce a fost atacată de un roi de viespi de pădure în timp ce alerga o cursă de trail. Cele cinci înțepături din cap i-au provocat dureri groaznice.
Incidentul s-a petrecut la Târgu Mureș, la un semimaraton cu aproape 600 de metri diferență pozitivă de nivel, Ascotid Trail Race. Daniela Cârlan spune că era pe la jumătatea cursei în momentul în care viespile au pornit atacul. ”Am simțit niște lovituri puternice în cap. Mă durea rău, nici nu mai știam ce e cu mine. M-am oprit din alergare, pentru că nu înțelegeam ce se întâmplă, era prima dată când aveam de a face cu așa ceva. Era cineva prin zonă, a venit și m-a luat la palme ca să omoare viespile. Nu cred că trebuia să mă opresc cum am început să fiu înțepată, dar nu am știut cum să reacționez”. ”Am văzut că pot să respir, mă pipăiam să văd dacă m-am umflat și apoi mai alergam câteva sute de metri. Apoi iar mă cercetam să văd dacă am ceva! La finalul cursei, îmi plesnea capul de durere”, a povestit pentru run.ro maratonista din Sibiu participantă la Jocurile Olimpice de la Rio. Atleta antrenată de Lorena Boberski a fost dusă la spital cu Salvarea alături de încă o fată, de un băiat și de un copil. ”Am primit ceva de alergie, dar și calmante pentru că nu mai puteam de durere. Am avut cinci înțepături în cap și două în fese, de astea însă nici nu m-a mai interesat”, a mai adăugat sportiva care a terminat cursa pe primul loc după 1.37.23.

Ultima oră

Comentariul meu