zi specială pentru polițiștii sibieni. luni acționează suplimentar în mai multe zone

masinipolitie 22Nu mai puțin de 160 de polițiști sibieni vor acționa suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor generale și liceelor din județul Sibiu, pentru ca deschiderea anului școlar să se desfășoare în siguranță.

La nivelul județului Sibiu, din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, mâine, 12 septembrie a.c., 160 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar 2016/2017.
Cei 113 poliţişti de ordine publică, 14 poliţişti de la rutieră, 5 de la prevenire şi 28 de poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor generale şi liceelor pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.
Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.
Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale polițiștilor sibieni. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.
În vederea prevenirii accidentelor rutiere și creșterii siguranței în trafic a elevilor, echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona adiacentă unităților de învățământ, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.
De asemenea, polițiștii sibieni desfășoară activități specifice pentru identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.
De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.
Reamintim că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent.

Ultima oră

Comentariul meu