vremea în următoarele două săptămâni. când vor veni ploile de toamnă

ploaieMeteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut luni o estimare a evoluției vremii în următoarele două săptămâni. Pentru Transilvania aceștia estimează că valorile termice se vor menține în limitele normale pentru această perioadă, iar ploile își vor face simțită prezența după data de 18 septembrie.

Perioada următoarelor două săptămâni se anunță, din punct de vedere meteorologic, una relativ normală pentru această perioadă, cu variații de temperatură atât pe timpul zilei, cât și noaptea, de câteva grade și de la o regiune la alta, în timp ce ploile, în mare parte trecătoare și moderate cantitativ, își vor face apariția după data de 18 septembrie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 12 – 25 septembrie, anunța agerpres.ro. În Transilvania, valorile termice se vor menține, pe parcursul primei săptămâni, mai ridicate decât cele specifice la mijlocul lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 24 — 28 de grade și ale minimelor de 10 — 14 grade. După data de 18 septembrie, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de așteptat maxime de 20 — 24 de grade și minime de 8 — 12 grade, mediat pe regiune.
În prima parte a perioadei de referință, ploi slabe vor fi posibile doar izolat, după care probabilitatea pentru ploi locale, în general moderate cantitativ va crește, cu precădere pentru intervalul 18 — 20 septembrie.
La munte, maximele diurne vor varia de la o medie de 18 grade în prima săptămână spre 12 grade, în jurul datei de 24 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori, mediate la scara întregii regiuni, de la 11 grade la începutul intervalului spre 4 — 5 grade la sfârșitul celor două săptămâni. În intervalul 11 — 14 septembrie, este posibilă apariția precipitațiilor și, din nou, după data de 17 septembrie, când se vor înregistra și cantități de apă însemnate.
Estimarea publicată de Administrația Națională de Meteorologie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Ultima oră

Comentariul meu