o cupă de excavator a stat ore în șir în mijlocul autostrăzii a1 între sibiu și deva

cupa-excavatorPare ceva ireal, dar chiar așa s-a întâmplat. O cupă de excavator ce a căzut dintr-un camion pe auostrada Sibiu – Deva pe sensul de mers spre Cunța, a stat pe banda a II-a a drumului mai bine de trei ore. Un șofer a povestit că a evitat impactul în ultima clipă. Poliția le-a transmis celor ce au sunat să semnaleze situația că nu e de competența acestei instituții să rezolve problema.

O situaţie tipic românească s-a petrecut zilele trecute pe autostrada A1, între Deva şi Sibiu. O cupă de excavator de dimensiuni apreciabile a stat ore în șir pe banda a II-a a autostrăzii pe sensul de mers către Sibiu în apropiere de Orăștie. Au trecut mai bine de trei ore până când cupa să fie luată de acolo, iar acest lucru nu l-au făcut autoritățile ci șoferul camionului de unde aceasta a căzut în drum. “Cupa de excavator se afla pe banda a doua a sensului de mers spre Orăştie, înainte de intrarea pe podul de peste Mureş, aproape de Uroi. Noroc că eu veneam pe prima bandă. Aveam 120 la oră şi din acest motiv n-am apucat să o şi fotografiez. Era în jurul orei 20.00. Până la Orăştie n-am întâlnit nicio maşină a firmei de pază. Am oprit la prima benzinărie de pe autostradă (situată între Orăştie şi Aurel Vlaicu – n.red.) şi le-am spus angajaţilor de acolo despre cupa de excavator. Mi-au răspuns că ei nu au număr de la firma de pază, dar că au sunat la poliţie, iar poliţia le-a răspuns că nu e de competenţa lor. Mi se pare absurdă, chiar revoltătoare situaţia”, a povestit un șofer celor de la evz.ro.
Reprezentanţii CNADNR au confirmat incidentul şi spun că lor le-a fost semnalată existenţa cupei de excavator la ora 22.35 (la două ore şi jumătate după tentativa şoferului amintit anterior), la kilometrul 356 + 500. Aceştia mai spun că, în conformitate cu relatările agenţilor firmei de pază angajată pentru tronsonul de autostradă, cupa de excavator ar fi căzut de pe un trailer. Şoferul camionului ar fi sesizat lipsa şi s-a întors să o ridice. autostrada
Aceiaşi reprezentanţi ai CNADNR au fost informaţi că, la faţa locului, au şi echipaje de poliţie ale Secţiei Autostrăzi din cadrul IGPR. Cei de la IPJ Hunedoara nu știau absolut nimic despre incident, pe motiv că Secţia Autostrăzi se subordonează direct Inspectoratului General al Poliţiei.
Biroul de presă al IGPR susţine că o primă sesizare a existenţei unei cupe de excavator pe A 1, la kilometrul 356+500, a fost făcută la 19.45, iar „în jurul orei 20.00” echipaje de poliţie împreună cu reprezentanţi ai CNADNR au ajuns la faţa locului dar nu au mai găsit nicio cupă de excavator şi nici vreun trailer suspect. Şoferii care au trecut prin zonă, cu câteva minute înainte de ora 20.00, spun că acea cupă se afla încă pe carosabil şi, pe o distanţă de 10 kilometri, pe sensul de mers spre Sibiu, nu se afla niciun camion care să se întoarcă, eventual pe banda de urgenţă, pe contrasens, pentru a o recupera.

Ultima oră

Comentariul meu