școlile și grădinițele sibiului care nu sunt pregătite cum trebuie pentru începerea noului an școlar

clasaÎn județul Sibiu există unități de învățământ care nu se prezintă în condiții propice pentru începerea unui nou an școlar. Vorbim de școli și grădinițe care au latrine în curte sau în care nu s-au făcut lucrări de modernizare și întreținere în ultimii ani.

Opt şcoli şi trei grădiniţe din judeţul Sibiu încep anul şcolar 2016 – 2017 cu latrină în curte, în vreme ce mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ nu au efectuat lucrări, în ultimii cinci ani, anunta mediafax.ro. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu au declarat, că opt şcoli şi trei grădiniţe încep anul şcolar 2016 – 2017 cu latrină în curte. Este vorba de Şcoala Primară Ştenia (structură la Şcoala Şeica Mare), Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Răşinari, cu Grădiniţa nr. 1 Răşinari şi Grădiniţa Poiana Sibiului, Şcoala Primară Metiş (structură a Şcolii din Mihăileni), Şcoala Gimnazială Jina, Şcolile Primare Zlatna şi Pelişor (structuri ale Şcolii Bârghiş), Grădiniţa şi Şcoala Bârghiş, Şcoala Gimnazială Bazna şi Şcoala Primară Glâmboaca (structură a Şcolii Avrig).
Totodată, în mai multe şcoli, grădiniţe şi licee din judeţul Sibiu nu au fost executate lucrări, în ultimii cinci ani, printre ele numărându-se şi unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu, dar şi din municipiul Mediaş sau din alte oraşe.
Între unităţile de învăţământ cu probleme din municipiul Sibiu se numără Şcoala Gimnazială nr. 23, care are în subordine şi o grădiniţă. Potrivit unui raport transmis de ISJ Sibiu către Prefectură, pentru această şcoală, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a formulat o recomandare către conducerea unităţii în vederea „efectuării de demersuri pentru eliminarea riscului de îmbolnăvire şi accidentare a elevilor din cauza unei construcţii părăsite din curtea unităţii şcolare unde locuiesc oamenii străzii”.
DSP a formulat prescripţii şi către conducerea Grădiniţei cu program prelungit nr. 36 din municipiul Sibiu pentru a igieniza clădirea la exterior, către Şcoala Gimnazială 12, din Sibiu, pentru repararea exteriorului clădirii şi amenajarea curţii şcolii, către o şcoală din satul Rusciori, care nu e racordată la reţeaua de apă potabilă, dar şi către o grădiniţă din comuna Roşia, pentru monitorizarea „de control” a apei. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu