video foto intervenție cu elicopterul în munții făgăraș a smurd-ului. persoană evacuată de urgență

elicopter smurd muntiO persoană de 38 de ani din București a fost salvată joi după amiază cu ajutorul unui elicopter, din zona Lacului Avrig din munții Făgăraș. Persoana care a solicitat ajutorul avea o stare generală alterată și a avut nevoie de ajutor medical de urgență.

Serviciul Public Judetean Salvamont Sibiu a desfasurat astazi o actiune de salvare, in zona Lacului Avrig din Muntii Fagarasului, pentru salvarea unei persoane care prezenta simptomatologie digestiva si stare generala alterata. Pentru asigurarea asistentei medicale de urgenta si pentru evacuarea pacientului din munte Dispeceratul ISU Sibiu – unde s-a primit apelul initial- a solicitat interventia elicopterului SMURD Mures. barbatul salvat”S-a facut un zbor de recunoastere in urma caruia s-a decis sa fie transportata cu elicopterul o echipa Salvamont intr-o zona apropiata lacului. Pacientul a fost evaluat de Salvamont si adus intr-o zona din care a fost preluat de elicopter care l-a transport la baza muntelui, unde a fost predat unei ambulante SMURD si adus la UPU Sibiu”, a explicat Adrian David, purtător de cuvânt la ISU Sibiu.elicopter smurd 2
Interesant este și faptul că aceeiași persoană a mai avut probleme de același fel și în urmă cu un an de zile și tot în munții Făgăraș. Atunci salvamontiștii au reușit să îl transporte către o zonă unde a putut primi ajutor medical de specialitate.

YouTube video

video: Salvamont Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu