video – dezbatere cu ”scântei” la primărie despre viitorul ansamblu rezidențial din pădurea dumbrava. cine are dreptate?

dezbatere primaria sibiuMiercuri după amiază reprezentanții a 14 asociații și ONG-uri din oraș s-au așezat la o masă rotundă de discuții despre PUZ-ul pe care administrația locală îl vrea pentru zona Pădurea Dumbrava. Discuțiile au durat aproape două ore și nu puține au fost momentele în care au sărit ”scântei” în dialogul dintre cele două părți.

Aproximativ 20 de persoane, reprezentanți ai ONG-urilor și asociațiilor din oraș, simplii cetățeni și oameni de vază ai Sibiului (viceprimarii Corina Bokor și Răzvan Pop și arhitectul șef Ioana Urdea) s-au așezat la o masă rotundă pentru a iniția o serie de discuții vizavi de intenția municipalității de a acorda credit dezvoltării unui ansamblu rezidențial în inima naturii, în zona Pădurea Dumbrava.
Discuțiile au început mai anevoios dar au devenit destul de aprinse în cea de a II-a parte. Dezbaterile au fost transmise în direct de site-ul nostru și puteți vedea înregistrarea mai jos.dumbrava residence
Amintim că această dezbatere a fost cerută de 15 entităţi non profit din oraş, considerând că adoptarea noului PUZ menționat este o temă importantă, dat fiind interesul manifestat constant de comunitatea sibiană pentru protejarea și extinderea spațiilor verzi de pe aria Municipiului Sibiu, şi fiind îngrijoraţi de faptul că în ultimii 25 de ani o porțiune importantă din zona care se doreşte a fi reglementată și-a pierdut deja destinaţia de agrement și a devenit zonă rezidenţială”, spun semnatarii celor 14 asociații. Acestea sunt Asociaţia Cu verdele-n SUS, Asociaţia Tură în Natură, Asociaţia ECO4EST, Fundaţia Comunitară Sibiu, Asociaţia Prietenii Mocaniţei, Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor – SKV Sibiu, Clubul de turism montan Amicii Munţilor, Asociaţia 2X2 România, Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu, Fundația Heritas, Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Sibiu – Vâlcea, Asociaţia PeDale, Asociaţia Mâini Unite, Asociaţia Liber la joacă și Asociaţia Re:Mediu.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. e fortata eticheta de „dezbatere” – sau mai bine zis e suspecta pozitia ocupata de cei din partea Primariei, care au jucat mai degraba rol de AVOCATI ai dezvoltatorului.