afacerist sibian trimis în judecată de dna. sechestru pe avere și evaziune fiscală de 23 milioane lei

cisternaDirecția Națională Anticorupție a anunțat miercuri că a decis trimiterea în judecată în stare de libertate a afaceristului sibian Moldovan Ovidiu Ioan pentru un prejudiciu creat de o societate la care era administrator. Valoarea acestuia este de peste 22,9 milioane lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților MOLDOVAN OVIDIU-IOAN, unic asociat și administrator al S.C. „BENZ OIL” S.R.L. Mediaș, jud. Sibiu, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și instigare improprie la evaziune fiscală în formă continuată și S.C. „BENZ OIL” S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, din care una în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2008 – 2009, inculpatul Moldovan Ovidiu-Ioan, în calitate de administrator/asociat al S.C. „BENZ OIL” S.R.L Mediaș, jud. Sibiu, prin interpunerea fictivă a alte trei societăți comerciale, a achiziționat de la furnizori neidentificați, cantitatea totală de 10.845.912 litri de carburanți (benzină fără plumb, motorină Euro 4, și motorină Euro 5), în afara unui antrepozit fiscal, produse pentru care nu s-a făcut dovada plății accizelor, producând astfel un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în cuantum de 12.746.280 lei reprezentând accize.
În perioada septembrie 2008 – aprilie 2009, inculpatul Moldovan Ovidiu-Ioan, în calitate de administrator al S.C. „BENZ OIL” S.R.L. Mediaș, jud. Sibiu, a determinat-o pe contabila societății, prin punerea la dispoziție a facturilor fiscale, să evidențieze fără vinovăție în contabilitatea inculpatei S.C. „BENZ OIL” S.R.L., un număr total de 299 facturi fiscale, cunoscând că reprezintă cheltuieli care nu au la bază operațiuni economice reale (operațiuni fictive de achiziție de la o societate comercială din București de benzină fără plumb, motorină Euro 4 și motorină Euro 5, în cantitate totală de 10.845.912 litri), în valoare totală de 34.659.820 lei. Aceste acțiuni ale inculpaților au condus la prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 10.194.066 lei, din care 5.533.922 lei reprezentând TVA dedus nelegal și 4.660.144 lei reprezentând impozit pe profit.

Sechestru pe avere pentru recuperarea prejudiciului
Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 22.940.346 lei, reprezentând valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat. În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților Moldovan Ovidiu-Ioan și S.C. „BENZ OIL” S.R.L. Mediaș, jud. Sibiu, până la concurența sumei reprezentând valoarea prejudiciului menționat anterior. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Sibiu, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Ultima oră

Comentariul meu